26. helmikuuta 2014

Pohdintaa kaasoista

Minulla on kaksi hyvää ystävää, jotka haluan pyytää kaasoikseni. Uskon, että jos kyseiset ystäväni eksyisivät blogiini ja näkisivät tämän, he tietäisivät minun tarkoittavan heitä. Vaikka emme ole olleet ystäviä lapsuudesta saakka, he ovat minulle korvaamattoman tärkeitä. Pidän myös tärkeänä kaasojen valinnassa sitä, että voisin itse iloisin mielin suostua heille kaasoksi.

kuva täältä

Haluan kaasot, jotka ovat tukenani ennen tärkeää päivääni ja sen aikana. Haluan kaasojeni jakavan kanssani sen onnen, jota naimisiin menooni kuuluu. En halua, että tehtävä on kaasoille pakkopullaa, vaan toivon että suostuessaan he oikeasti ovat iloisia tehtävästä.

En oleta, että kaasojen ptäisi hoitaa puolestani minulle kuuluvat asiat. Haluan itse olla vastuussa hääpäiväni onnistumisesta, mutta kaasojeni tulisi ohjata asioita päivänä toivomaani suuntaan. Meille tulee siviilivihkiminen juhlapaikalla ja voi olla, että vieraat eivät ole sellaisessa ennen olleet eivätkä näin ollen tiedä miten kussakin tilanteessa toimia. Esim. olen nähnyt kuvia siviilivihkimisestä, jossa vieraat eivät nousseet seisomaan hääparin saapuessa vihkipaikalle. En itse missään nimessä haluaisi tuollaista tapahtuvan omissa häissäni! Tällaisissa tilanteissa, joissa ihmiset ovat yksinkertaisesti tietämättömiä siitä miten toimia, kaasot ovat korvaamattomia!

kuva täältä

Häihimme on aikaa vielä yli kaksi vuotta. Kovasti kutkuttaisi pyytää kaasoja jo nyt, mutta toisaalta mietin, että onkohan silti hieman liian aikaista. Toisaalta, miksi pitäisi odottaa, kun todennäköisesti kaasotkin jo odottavat tulevansa pyydetyksi tehtävään. Mietin, että pyytäisinkö kaasot ennen vai jälkeen hääpäivän lopullista päättämistä (lue: juhlapaikan varaamaista). Toisaalta olisi hyvä, että hääpäivä on lyöty lukkoon. Toisaalta taas haluaisin kaasot tuekseni alusta alkaen. Enkä yksinkertaisesti malttaisi olla pyytämättä heitä.

En haluaisi pyytää kaasoja puhelimen välityksellä, enkä edes kasvotusten. Vähintään haluan antaa kaasoille "Tuletko kaasokseni" -kortin. Nyt olen kuitenkin ajatellut askartelevani kaasoille boksin, joka antaa osviittaa (onpa typerästi sanottu!) häiden teemasta. Lisäksi boksissa voisi olla joku koru, jota kaaso voisi pitää häissä. Tämän vuoksi sitten pitäisi taas lyödä häiden teema lukkoon.


Mites muut morsiamet, kuinka aikaisin ja millä tavalla olette pyytäneet kaasojanne? Onko mielestänne kaksi vuotta ennen häitä liian aikaisin?

6 kommenttia:

  1. Jei, kiva löytää taas uusi hääblogi seurattavaksi :)

    Kaksi vuotta voi olla vähän liian pitkä aika innostua jonkun toisen häistä, mutta jos et aio täyttää kaasojen puhelimia ja sähköposteja jatkuvasti hääjutuilla, niin miksipäs eì voisi jo pyytää? Omat kaasoni tiesivät olevansa kaasojani jo ennen sulhasen löytymistä, joten itse olen ollut hyvin ajoissa ;) Annoin heille pienet selviytymispakkaukset vasta joululahjaksi, jolloin hääpäivän suunnittelutkin olivat olleet jo hyvän aikaa käynnissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi!

      Luulenpa, että omallakin kohdalla rauhotun hääintoilussa, kunhan alkuinnostus laantuu. Ja kunhan pääasiat ovat kunnossa, eli teema päätetty, kaasot pyydetty ja juhlapaikka varattu. Eli kaasot saavat varmasti olla suhteellisen rauhassa minun hääasioiden suhteen melko pitkään. Kaasoille on kyllä kivaa antaa jotain konkreettista, antaa sen sitten missä vaiheessa hyvänsä :)

      Poista
  2. Kaasojen "hommat" kuulostavat oikein perustelluilta :)
    Mun mielestä on ihana tapa antaa ainakin kortti kaasoille, mutta tuo boksi se vasta jotakin onkin. Arvostavat varmasti panostusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaasoille on kiva antaa jotain sekä ennen häitä että häiden jälkeen. En ole varma, että onko mussa sisäistä askartelijaa väsäämään noin hienot boksit, mutta yritän ainakin :)

      Poista
  3. Pyysin omat kaasoni kaasoikseni jo melkein heti kihlautumisen jälkeen, vaikka meidänkin häihin on vielä pari vuotta. En ollut silloin vielä perillä näistä "Will you be my brides maid?"-härpäkkeistä, joten hieman harmittaa, että en tehnyt pyyntöä esim. tuollaisella laatikolla (: Mutta he siis ryhtyivät kaasoikseni ilomielin ja innoissaan. Aion antaa heille vielä jonkin kaaso-lahjan, jota olen tässä mielessäni jo pyöritellytkin. Postauksen siitä teen kyllä (: Mutta siitä on etunsa, kun on kaaso jo nyt tietoinen tulevasta tehtävästään! Minä esimerkiksi kävin jo yhden kaasoni kanssa häämessuilla kiertelemässä ja fiilistelemässä (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että joku muukin on ollut ajoissa liikkeellä. Itsekin mietin, että kaason pyytämisestä tehtävään jo nyt on varmasti enemmän etua kuin haittaa, kunhan ei vielä hössötä pelkästään häistä. Tässä kun on aikaa käydä kaiken maailman messuilla ja hääpukualennusmyynneissä, niin on jo makutuomari valmiina :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3