16. maaliskuuta 2014

Suunnitelmien muutos

Meille tuli häiden ajankohtaan suunnitelmien muutos. Eikä suinkaan aikaistettu häitämme, vaan siirrettiin eteenpäin. Tämä ihan taloudellisista syistä. Mehän olemme alustavasti sopineet häät vuodelle 2016. Vaikka kaksi vuotta on pitkä aika suunnitella häitä ja säästää rahaa, meille se on liian vähän. Olemme toistaiseksi kumpikin opiskelijoita. Sulho valmistuu ennen alkuperäistä hääajankohtaa ja minä vasta sen jälkeen. Saisimme varmasti vanhemmilta hieman taloudellista tukea häihin, mutta emme halua laittaa päiväämme sen varaan. Olemme kumpikin olleet stressaantuneita rahan kulusta ja budjetin alustavakin miettiminen on aiheuttanut pahoinvointia. Ja mitä sitä kieltämään - olemme hääasioiden tiimoilta riidelleet rahasta, ja häät ovat viimeinen asia jonka takia haluan riidellä. Vaihtoehtoja oli kaksi, joko yrittää säästää hääkuluissa (mennä vaatimattomammin naimisiin), tai sitten siirtää häitä eteenpäin.

Mielestäni siinä ei todellakaan ole mitään vikaa, jos ei halua sijoittaa häihin järjettömiä summia rahaa. Eihän mekään haluta sijoittaa häihin koko omaisuuttamme, mutta kyllä unelmien hääni menevät sen ensimmäisen kymppitonnin yli. Omalla kohdallani haluan ne täydelliset prinsessahäät. Miksikö? Lähtökohta naimisiinmenossa on tietysti se, että kerranhan sitä vain naimisiin mennään. Joten miksi en tekisi sitä sellaisella tavalla, josta olen aina unelmoinut. En halua mennä naimisiin surkutellen sitä, että kaikessa pitää yrittää säästää mahdollisimman paljon. Tottakai on edelleen elementtejä, joissa säästämme. On myös asioita joissa en halua pihistellä, kuten juhlapaikka, ruoka, hääpuku ja vieraiden viihtyminen. Pystyisimme ehkä hampaat irvessä ja nuudeleita syöden säästämään häiden rahat. Meillä ei kuitenkaan olisi varaa mihinkään muuhun. On sanomattakin selvää, että emme halua sellaista.

Niin me sitten tänään päätimme siirtää häitämme eteenpäin. Kumpikin on tähän ratkaisuun todella tyytyväinen. Tuntuu että harteilta putosi raskas ja stressaava taakka, ja tuntuu että ilma välillämme puhdistui. Ja uusi ajankohta häille on nyt lopullisesti lyötynä lukkoon :)


2018, eli häämme siirtyivät kahdella vuodella eteenpäin. Aluksi tuntui vähän hölmöltä ajatus olla kihloissa yli neljä vuotta ennen häitä. Meille on kuitenkin ihan selvää että naimisiin mennään. Joku saattaa tietysti pitää kihlaustamme liian pitkänä, mutta omasta mielestäni "aikarajat" naimisiinmenolle ovat vanhentuneita juttuja. Meille riittää, että olemme tehneet lupauksen avioliitosta toistemme kanssa. 2018 minäkin olen sitten valmistunut joten sitä kuuluisaa rahaa on silloin enemmän. Ja siihen mennessä minulla on pitkät hiukset <3

Vuonna 2018 on muutama otollinen päivämääräehdokaskin. Kaikki alla olevat päivämäärät ovat lauantaipäiviä:
  • 2.6.2018. Minun 26-vuotis syntymäpäiväni. Olisi kyllä ikimuistoiset syntymäpäivät kun samana päivänä tulisi rouvaksi.
  • 16.6.2018. Päivämäärä kuulostaa kivalta ja on ihanasti ennen juhannusta, mutta tässä on yksi mutta. Sulhon veljen ja tämän vaimon hääpäivä on kyseisenä päivänä. Olisiko teidän mielestä typerää mennä naimisiin samana päivämääränä kun noinkin läheiset sukulaiset ovat menneet? Tietysti kysyisin heidän mielipidettään vielä ennen päivän lukkoon lyömistä.
  • 4.8.2018. Kiva päivämäärä elokuun alussa, ilmat ovat tällöin vielä todella lämpimät.
  • 18.8.2018. Näin päivämääräihmisenä tämä kuulostaa parhaalta! En ole kertonut blogissa tästä, mutta tämä päivämäärä oli alunperin se, milloin meidän piti mennä naimisiin. Näin päätimme viime kesänä, mutta emme kertoneet asiasta kellekkään juuri sen kihlauksen keston vuoksi. Sitten asia unohtui ja alettiin miettiä aikaisempaa ajankohtaa. Nyt kun vuosi 2018 on meidän häävuosi, tämä vaihtoehto on taas mahdollinen, ehkä näistä jopa mieluisin.
Ymmärrän kyllä sen, jos joku lukija ei jaksa jäädä juttujani seurailemaan, onhan neljä vuotta todella pitkä aika häihin. Hääblogista on kuitenkin tullut minulle todella rakas ja en missään nimessä halua siitä luopua. Ja edelleen hääintoni on ihan katossaan. Aion edelleen siis jatkaa häiden suunnittelua ja hääunelmointia blogissa. Täytyy ihan myöntää, että olen jo tehnyt ensimmäisiä häähankintoja (palaan niihin myöhemmin). Itse asiassa, tuntuu jollain tapaa helpottavalta ja vapauttavalta julkaista tämä teksti ja todeta, että onneksi meillä on rutkasti aikaa! :)

6 kommenttia:

  1. Minusta on ihanaa, että uskalsitte siirtää hääpäivää. Niin minäkin varmasti tekisin ellei kaikki olisi jo loppuun asti lyöty lukkoon :D
    hääsuunnittelu on ihanaa aikaa ja alati kasvava budjetti vaatisi ehdottomasti muutaman ylimääräisen säästövuoden.

    Nyt saatte rauhassa miettiä, fiilistellä ja suunnitella. Olet niin nuorikin, ettei ikä ainakaan päätähuimaa 2018. Olet itseasissa silloin saman ikäinen kuin minä nyt naimisiin mennessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Korppu! Nyt mulla onkin selainen olo, että häitä saa suunnitella rauhassa fiilistellen ilman kammottavaa paniikkia ja stressiä :)

      Poista
  2. 18.8.2018 on ihan hitsin hieno päivä noin numerona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin, mutta ennen varausta ei päivämäärä ole varma! Meillä on jo hääpaikka valittuna ja vuoden päästä kesällä jo ajateltiin varata se, mutta voi tietysti olla että joku on vielä nopeampi :)

      Poista
  3. 18.8.2018 olisi ihana päivämäärä. Innolla jään seuraamaan teidän hääsuunnitteluja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä olisi, se me varmaan valitaakin, mikäli vaan saadaan haluamamme juhlapaikka sille päivälle. Tervetuloa seurailemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3