30. maaliskuuta 2015

Häät takana, elämä edessä

Tämä on hääblogini 100. postaus ja merkki minulle siitä, että nyt on aika laittaa pillit pussiin. Kaikki käsiteltävä on nyt käsitelty ja blogi on muutenkin viimeiset kolme kuukautta ollut taka-alalla, niinkuin postaustahdista huomaa. Blogin kirjoittaminen on antanut minulle paljon. Hääblogien maailma on niin ihana: täynnä morsianten häähössötystä ja tuoreiden rouvien onnea. Jokainen morsian tuo blogiinsa omat häänsä omine mielipiteineen. Niin toin minäkin ja meidän häät poikkesivatkin aika tavalla perinteisistä häistä. Sen saattoi huomatakin blogini suhteellisen alhaisesta lukijamäärästä (moneen muuhun hääblogiin verrattuna), mutta en blogille isoa lukijakaartia tavoitellutkaan. Lukijamäärään vaikutti varmasti myös blogini lyhyt ikä. Yleensähän hääblogia kirjoitetaan kauemmin, jolloin lukiojita tulee pidemmältä aikaa. Minä halusin kantaa oman korteni kekoon ja näyttää esimerkilläni, että myös muutamassa kuukaudessa järjestetyt perjantaina juhlitut maistraattihäät voivat olla hienot ja ovat "ihan oikeat" häät. Hääblogien maailmassa ehkä hienointa on se, että morsiamet ja tuoreet rouvat tsemppaavat ja kehuvat toisiaan. Ei ole kateutta eikä ilkeitä kommentteja ja eriävistäkin mielipiteistä keskustellaan asiallisesti (Okei myönnetään, jossain suositummissa blogeissa olen nähnyt erittäin negatiivisia kommentteja, mutta onneksi ne ovat hyvin harvassa. Muotibloggaajathan saavat moisia joka päivä...)

Hääpäiväni on ollut valehtelematta yksi elämäni parhaista päivistä. Monesti kuulee sanottavan: "Hääpäivä on vain yksi päivä muiden joukossa!" Pitää paikkansa, mutta siitä huolimatta hääpäivän rooli ainakin minun elämässä on suuri. Se on päivä, jota en ikinä tule unohtamaan ja jota voin muistella ilolla ja rakkaudella. En minä muista jokaista arkipäivää, en jokaista juhlapäivää, en edes jokaista joulua, en jokaista romanttista illallista Ollin kanssa. Mutta hääpäivän muistan ikuisesti! Ja tämä blogi on minulle siitä tärkeä asia, että olen saanut tuoda tuon päivän kokonaisuudessaan tänne. Niin suunnitelmat kuin päivän purkamisenkin.

Häät onkin blogin puolella nyt käsitelty kokonaan. Suunnitelmat, itse hääpäivä, häämatka... Kiitos teille kaikille lukijoille, että olette jakaneet yhden elämäni tärkeimmistä päivistä kanssani. En poista blogia mihinkään, mutta kirjoittaminen jää tähän. Mahdollisesti aloitan joskus kirjoittaa toista blogia, joka kertoo elämäni arjesta ja juhlahetkistä, mutta en ainakaan vielä. Jään seurailemaan tulevien morsianten blogeja, joskaan en yhtä intohimoisesti kuin omien häiden alla. Rakkaus on kauneinta maailmassa ja mielelläni haluan lukea muiden kokemuksia yhdestä elämän tärkeimmästä päivästä.

Nyt jää kuitenkin hyvästit tämän blogin puolelta. Tsemppiä häiden suunnitteluun kaikille morsiamille ja rutkasti onnea kaikille avioliittoon. Loppuun vielä hääpäivä lyhyesti kuvina. Rakkautta kaikille <3
Kuvat Petra Vii Photography - Ethän kopioi ilman lupaa

4 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavasta blogista! Itse olen juuri tuon maistraattinäkökulman takia seurannut mielenkiinnolla. :) (Taisin joskus johonkin hääryhmäänkin linkittää että kattokaa nyt, ei se maistraatti niin kurja oo! :D) Ja erittäin hyvä kirjoitus, niin totta. Onnea myös jatkoon! Ps. Ihana tämä kuvatiivistelmä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti edes joku on blogini myötä muuttanut mielipiteensä maistraattihäistä. :)

   Poista
 2. Kiitos kivasta blogistasi ja hyvää jatkoa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3