30. syyskuuta 2014

Palaverit - Asiaa juomasta, valokuvauksesta ja kukista

Ollaan viimein pidetty palaverit juhlapaikalla, valokuvaajan kanssa ja kukkakaupassa.

Juhlapaikalla
Juhlapaikalla käytiin sulhon syntymäpäivänä 18.9. sopimassa menuista ja muista käytännön asioista. Menumme kuulostaa todella hyvältä, mutta palaan siihen sitten häiden jälkeen tarkemmin. Sen verran kuitenkin sanon, että mielestäni se on erityisesti syksyyn sopiva. Esimerkiksi kakku on sen verran tuhti, etten olisi valinnut sellaista kesähäihin.

Myös juomapuolesta sovittiin. Tarjoamme vieraillemme alkumaljat ja ruokajuomat, jonka jälkeen vieraat saavat ostaa itse juomansa (vettä lukuunottamatta tietty). Häämme ovat ravintolahäät, eikä näidenkään juomien tarjoaminen ole ilmaista. Veikkaan, että yli viidensadan tai ainakin todella lähelle menee juomatarjoilut näinkin. Jos juomat haettaisiin Virosta (jos ei olisi ravintolahäät), koko illankaan juomiin ei meillä menisi tuollaista summaa.

Monet ajattelevat, että alkoholi kuuluu häihin ja vieraille tarjotaan kaikki juomat. Meille oli kuitenkin itsestään selvää, että meillä on ravintolahäät ja emme tarjoa juomia tätä enempää. Suurin syy on se, että emme itse juo alkoholia. Emme kuitenkaan halunneet kieltää alkoholin ottamista häissämme, koska haluamme että kaikki viihtyvät. Tämä vaihtoehto tuntui siis meille hyvin luontaiselta ja ainoalta oikealta.

Edit helmikuu 2015. Nykyisin alkoholiasia menee meillä niin, että minä käytän satunnaisesti alkoholia, Olli ei käytä yhtään. Olen silti todella tyytyväinen ratkaisuumme alkoholiasiassa. :)



Valokuvaajalla

Valokuvaajalla käytiin eilen, maanantaina 29.9. Valokuvaajamme Petra oli oikein mukava ja pirteä. Uskon, että hänen kanssaan pystyn olemaan kuvissa rennosti, mikä ei siis tosiaan ole helppoa minulle. Juttelimme hääjuhlan aikataulusta ja muutenkin niitä näitä.

Tällaisia meillekin (Pliis älä sada! Tämän hetken ennusteet eivän tosin lupaa kovin hyvää),

Kukkakaupassa

Kukkien kanssa meillä oli todella selvät sävelet alusta alkaen. Kaikki kukat mitä meille tulee, ovat punaisia ruusuja. Niitä ei myöskään tule mitään älyttömän paljon. Minulle tulee kimppu, mutta ei heittokimppua. Kimppuni on puolipyöreä, sopivan kokoinen ja siinä on koristekristalleja. Sulhaselle ei tule viehettä, sillä hänelle tulee valkoinen taskuliina.

Aikalailla täydellinen kimppu, omani on kyllä vähän pienempi
kaikki kuvat pinterestistä

Muiden kukkien suhteen ollaan myös oltu hyvin varmoja. Pöytiin tulee maljakoihin punaisia ruusuja ja maljakot lainataan juhlapaikalta. Mitään kalliita kukka-asetelmia ei tule. Lisäksi kakkuun tulee koristeeksi ruusuja.

Sulhasen mummu osti meille kukat häälahjaksi, koska hän ei osannut mennä katsomaan lahjalistaa. Tämä sopi meille paremmin kuin hyvin, sillä tämä lahja on hyödyllinen meille, ikimuistoinen (kukat näkyvät aina hääkuvissa) ja tärkeä osa häitä. Kävimme kaikki kolme tänään kukkakaupassa sopimassa kukista. Hintaa kukille tuli 267 euroa, mikä oli kyllä enemmän kuin mitä kukkiin oli budjetoitu, mutta kukat ovat aivan täydelliset!

Nyt kun kaikki palaveritkin on käyty läpi, alkaa hääpäivä oikeasti tuntua todelliselta. Esteet on tukittu ja muut asiat hoidettu, enää on oikeastaan jäljellä näpertelyä koristelun suhteen ja kauneudenhuoltoon liittyviä asioita. Reilu viikko vielä niin menemme naimisiin. En malta odottaa <3

2 kommenttia:

  1. Awww!! Se on melkein täällä se päivä!! Nuo punaiset ruusut on niin kauniit (ja jotenkin muistuttaa siitä siististä punaisesta huulipunasta, joka sulla oli aiemmin!). Johtuiko tuo korkea hinta pääasiassa ruusujen korkeasta hinnasta? - Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, en malta odottaa! :) Rehellinen ollakseni en edes kysynyt erittelyä hinnasta, kun sulhasen mummu oli muutenkin kukat halukas maksamaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3