2. heinäkuuta 2014

Hääkengät CHECK x2

Aikaisemmassa postauksessa mietin sitä, millaiset hääkengät minulle tulee. Omasta mielestäni kenkien rooli on hyvin tärkeä morsiuslookissa aina, mutta lyhyen mekon kanssa se on todella tärkeä. Kengät ovat näkyvillä ihan koko ajan! Olisin todennäköisesti päätynyt valkoisiin ballerinoihin, jos minulla olisi ollut pitkä häämekko. Korkokeengillä olen meinaan sulhasta pidempi. Tai jos olisin valinnut korkokengät, olisivat ne varmaan olleet simppelit platformavokkaat ilman turhia koristeluja. Mutta koska minulla on lyhyt hääpuku, halusinkin platformavokkaat, joissa on blingiä. Niin, että ne sopivat vyön kanssa yhteen ja tuovat näyttävyyttä asuun.

Kauhistelin vain vähän morsiuskenkien hintoja. Tuntui, että kaikista näteistä kengistä sai pulittaa reippaasti yli sata euroa. Onneksi kuitenkin nettikauppoja aikani selailtua löysin Footwayn, ja sieltä Perfectin Marquita -kengät puoleen hintaan. Uskaltauduin tilaamaan kengät, koska toimitus ja palautus oli ilmaista. Ja kyllä kannatti! Kengät olivat perillä ihan muutamassa päivässä. Minua jännitti kenkien sovittaminen melkoisen paljon, koska kuten olen aiemmin sanonut, en kovinkaan paljoa korkokenkiä käyttänyt. Kengät tuntuvat jalkaan todella tukevalta, olo ei ole yhtään huojuva, eikä kenkä tunnu lähtevän jalasta. Olen todella tyytyväinen näihin kenkiin, ne sopivat omaan morsiustyyliin täydellisesti! Jos sinulla on vielä hääkengät löytämättä, suosittelen lämpimästi tsekkaamaan läpi tuo Footwayn valikoima (kannattaa tosin pistää hakuun kengät omalla koolla ja haluamalla värillä ((valkoisia oli ainakin paljon)), jos laittaa "morsiuskengät" niin kaikki hyvät vaihtoehdot eivät näy).

Päätin kuitenkin pienen pohdinnan jälkeen myös hankkia varakengät häihin. Tämän päätin jo ennen Footwayn paketin kotiin saapumista. Ajattelin, että en välttämättä kuitenkaan jaksaisi koko päivää kävellä korkeilla koroilla (tosin nuo Marquitat ovat niin äärettömän mukavat, että niillä varmaan jaksaakin). Lisäksi, jos tanssimme häätanssin, on parempi että olemme sulhasen kanssa saman mittaiset. Sen vuoksi etsin vielä valkoisia ballerinoja, joissa olisi blingiä. Tampereelta en löytänyt sopivia kenkiä, mutta Ideapark pelastaa aina! Löysin ihanat, juuri täydelliset valkoiset ballerinat 29 eurolla Sunny's-kaupasta. Lisäksi nämä ballerinat pääsevät varmasti ahkeraan käyttöön ensi kesänä, kun häät ovat takana päin. Ballerinat ovat ehdottomasti suosikkikenkiäni! Harmi vaan, että tänä kesänä on ollut sen verran kylmä ja märkä, että niiden käyttö on jäänyt hyvin vähälle.


Olin budjetoinut kenkiin 40 euroa, koska yrittämme pihistää kaikesta mahdollisesta. Koska kenkiä on kahdet, meni tässä kohtaa kuitenkin budjetti vähän yli, mutta ei haittaa. Kahdet täydelliset hääkengät hintaan 63,50 €! Täytyy sanoa, että en voisi tyytyväisempi olla. :)

Kokeilimme sulhasen kanssa pituuseroa, kun minulla on nuo korkokengät jalassa. Olen oikeasti noilla kengillä lähes 10 senttiä sulhasta pidempi, mutta onneksi hän sanoi, että ei se nyt niin paha ole. Koitimme myös ottaa muutaman tanssiaskeleen ja totesin, että ballerinoille tulee kyllä käyttöä. Tanssiminen tuntuisi todella typerältä, mikäli olisin sulhasta pidempi. Lisäksi, vaikka kengät ovat mukavat ja tukevat ja osaan kyllä kävellä ja juostakin korkokengillä, niin en ole ollenkaan varma että osaanko tanssia niillä...


Lisäksi huutonetistä löytyi ihana häälaukku, jonka pitäisi muutaman päivän päästä tulla perille. Esittelen laukun sitten, kun se tulee. Asiat ja ostokset morsiuslookin suhteen alkavat olla selvillä ja voiton puolella. Ainakin tärkeimmät asiat ovat kunnossa (vihkisormusta luukunottamatta!) :)

Mitäs pidätte hääkengistäni? Tuleeko kenellekään muulle morsiamelle kahdet hääkengät?

Edit. Korkkarit ovat puhtaanvalkoiset. Äsken sovittaessani niitä mekon kanssa totesin, että värieron kyllä huomaa. Päätinpä siis värjätä kengät itse vähän luonnollisemman valkoisiksi :). Sama homma on edessä myös tulevan kaukun kanssa, joka sekin on puhtaanvalkoinen.

8 kommenttia:

  1. Todella kauniit kengät molemmat! Minullakin on kahdet kengät hankittuna, korkkarit ja ballerinat. Ballerinoihin saatan vaihtaa jo häävalssia ennen, vaikka koroillakin ollessani sulho on yli 10cm pidempi. :D Lähinnä mukavuussyistä siis, koska käytän todella harvoin korkeita korkoja eikä siis tanssiminenkaan niissä tunnu kovin houkuttelevalta idealta ainakaan vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin ajattelen, että parempi tanssia matalissa kengissä, mikäli ei ole tottunut tanssimaan koroissa. Muutenkaan omat tanssitaidot eivät ole kovinkaan ihmeelliset, niin miltähän se tanssi korkeissa koroissa näyttäisi... :D

      Poista
  2. Aivan ihanat löydöt olet tehnyt! Noiden korkkareiden korurusetit on tosi suloiset! Ostin itsekin varuille toiset, matalammat kengät. Ne olivat minulla myös pihistä osiossa ja käytinkin niihin vain reilun kympin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se vaan on hyvä varmuuden vuoksi hommata ne mukavammat kengät :)

      Poista
  3. Oi mitkä löydöt ja kuinka superihanat noi balleriinat! Oon näköjään harmikseni onnistunut Ideaparkista koko tuon nimisen kaupan sivuuttamaan täysin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se kauppa on siellä kun käännytään Gina Tricotista sinne sivulle ja mennään vähän eteenpäin :)

      Poista
  4. Oletpa tehnyt hyvät löydöt! Onnistuisipa itseltäkin :) minusta kahdet kengät ovat välttämättömyys, ihan mukavuussyistä. Ei ainakaan tarvitse paljain jaloin sipsutella loppuiltaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tosiaan katsomaan tuolta footway.fi -sivustolta. Siellä on todella edullisesti Wildflower Bridalin, Perfectin ja Ivoryn kenkiä. No niinpä, ellei ole tottunut käyttämään korkkareita jatkuvasti muutenkin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3