28. heinäkuuta 2014

Koristelun suunnittelua

Olin yhteydessä juhlapaikkaamme muutamista käytännön asioista muun muassa koristeluun liittyen. Seuraavia asioita kysyin:

- Koska pääsee koristelemaan?
- Saako polttaa kynttilöitä?
- Onko pöytäkukille maljakkoja?
- Saako ravintolaan tuoda karkkibuffetin, johon tulee karkit omasta takaa?
- Tuleeko lautasliinat ja kahviservetit ravintolan kautta?
- Voimmeko tulla ennen hääjuhlaa ottamaan virallisia kuvia juhlapaikalle?

Sain vastauksen heti seuraavana aamuna ja kaikki on ok. Koristelemaan pääsee kymmenen aikaan aamulla viimeistään, mikä sopii minulle hyvin. Siitä pääsen sitten suoraan kampauksen tekoon, vakkarikampaajani on ihan lähellä Finlaysonin palatsia. Kynttilöitä saa tuoda, kunhan huomioi paloturvallisuuden ja steariinia ei pääse pöydälle. Maljakot löytyy, karkkibuffet on ok ja saamme juhlapaikalta jopa astiat sitä varten. Ravintolalla on valkoisia kangaslautasliinoja ja valkoisia kahviservettejä. Kuvien otto onnistuu satavarmasti meidän juhlatilassa, muissakin huoneissa varaustilanteen mukaisesti. Nyt kun sain vastauksen noihin kysymyksiin, pääsen toden teolla suunnittelemaan koristelua. Tilahan itsessään on niin upea, ettei koristeluja ihan hirveästi tarvitse.

Kuva on itse ottamani

Koristeiden suhteen noin hienossa tilassa ajattelen, että vähemmän on enemmän. Meille tulee pöytiin kukkia ja kynttilöitä, ei muuta. Kuvasta saa ehkä epämääräisesti selvää noista valkoisista maljakoista, joita saamme koristelussa käyttää. Niihin tulee punaisia ruusuja. Vieraille tulee todennäköisesti kolme pidempää pöytää, joihin maljakoita tulee varmaan pari kolme. Myös lahja/vieraskirjapöytään ja karkkibuffetpöytään tulee maljakko. Hääparin pöytään riittää se, että kimppuni tulee vähän isompaan maljakkoon. Kynttilöitä taas tulee pöytiin joko kultaisissa tuikkukipoissa, tai sitten lasisissa tuikkukipoissa, joihin laitetaan kultaisen värisiä tarrakoristeita. Riippuu ihan siitä, että onnistunko löytämään kultaisia tuikkukippoja ja mihin hintaan. Ikeastahan saa läpinäkyviä tuikkukippoja todella edullisesti. Mielummin kuitenkin maksan neljästä tuikkukiposta euron kuin vaikkapa 20 euroa, saatika sitten jos mietitään Iittalan tuikkukippojen hintoja... Kolme euroa on ehkä maksimi, mitä siitä kultaisesta tuikkukiposta voin maksaa. Alla pari inspiraatiokuvaa koristeluun, vaikka meillä nämä koristelut hoidetaan vähän pienemmällä mittakaavalla:



En ole vielä päättänyt varmaksi, että mitä tehdään menu- ja ohjelmainfojen kanssa. Todennäköisesti teen jokaiselle omat menuinfot ja koko juhlatilaan yhden ohjelmainfon pöytäkartan viereen. Pöytänumerointiin tulee varmaankin kultaisiin valokuvakehyksiin pöytänumero tai sitten maalaan pahvinumerot kultaisiksi. Hääparin pöytään tulee ehkä kultaiset pahvikirjaimet, katsoo nyt. Paikkakortit tilaan häätarvikekaupasta. Olen ajatellut tekeväni tilauksen Juhlacenterille siinä kohtaa, kun tiedän mitä kaikkea tarvitsen. Olisi mukava selvitä yhdellä tilauksella. Olen nähnyt hääblogeissa vaikka kuinka hienoja toteutuksia pöytäkartoista ja menuinfoista, mutta meillä näistä ei niinkään taidetta tehdä. Yksinkertainen ja tyylikäs riittää meille :). Alla inspiraatiokuvaa:




(nämä tulee meille)

Karkkibuffet on yksi osa koristelua, siitä kirjoitan sitten myöhemmin ihan oman postauksen. Lahjapöytä on myös luonnollisesti osa koristelua, ja lahjapöytään ajattelin sijoittaa vieraskirjan. Mietittyäni asiaa, päädyin ihan vieraskirjaan. Toisaalta sellaiset laput joissa on kysymyksiä ovat kivoja, mutta haluan kirjan kirjahyllyyn muistoksi. Vieraskirjalle pitää tietysti hankkia joku nätti teemaan sopiva kynä. Ajattelin laittaa vieraskirjalle jonkun täyttöinfon, jossa olisi sitten niitä kysymyksiä ja täytettäviä lauseita. Mahdollisesti voisin hankkia sellaisen lintuhäkin mustana tai tummana, johon tiputettaisiin kortit ja kirjekuorissa annettavat lahjat.



 
Kuvat, joissa ei ole merkittyä lähdettä ovat pinterestistä
 
Vieraskirjat juhlacenter. Jompikumpi näistä ihanista vieraskirjoista meille tulee, en vain ole varma vielä. Jos meille tulee sormustyyny, on se samaa sarjaa kuin tuo pitsikantinen, jolloin ehdottomasti valitsen sen. Muutenkin se on nätimpi, mutta tuo toinen saattaisi sopia teemaamme paremmin. Mietitään sitä.

Sellaisia koristeita. Pääsemme melko helpolla, koska meidän ei tarvitse luoda juhlavaa tilaa jostain ei-juhlavasta. Sitten ei muuta kuin koristelujen hankintaan :)

6 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä iso apu, että juhlatila itsessään on noin upea ja kaunis. Se ei paljon koristeluja vaadi! Kulta ja punainen toimivat tuossa tilassa varmasti upeasti. Ja kuten itsekin sanoit, yksinkertainen on kaunista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi syy miksi tästä juhlapaikasta olin niin vakuuttunut oli juurikin se, että verhot ja tuolit sopivat häidemme teemaväreihin :)

      Poista
  2. Juhlatilanne ei tosiaan kyllä koristelukuorrutetta kaipaa, se on upea! :) Meillä taas tilaan viedään kaikki itse, koska kyseessä on vanha teollisuustila. Siellä kohtaa rosoinen pinta ja blingi koristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä teidän suunnitelmat, lopputulos on varmasti upea :)

      Poista
  3. Juhlapaikkanne on upea! Meillä puitteet ei ole hulppeat, mutta silti luotan siihen, että vähemmän on enemmän. :)

    VastaaPoista
  4. H&M homelta löytyi joskus kultaisia kynttiläkippoja, sieltä voisi kurkata.
    Samaan päädyttiin me koristelujen suhteen, itse tila on jo niin kaunis että sinne on turha viedä valtavaa tavaramäärää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3