4. elokuuta 2014

Valokuvaus

Valokuvaus on meillä sekä pihistä että panosta osasta. Meille oli ihan alusta asti selvää, että haluamme häihimme valokuvaajan. Onhan omat häät niin ainutlaatuinen juhla, että haluan saada sen kuville. Kuitenkaan emme halunneet valokuvaajasta yli tonnia maksaa, varsinkaan koska emme tarvitse kuvaajaa kuin kuudeksi tunniksi. Siksi etsimmekin kuvaajaa, jonka a) koko päivän kuvaus olisi tarpeeksi edullinen tai b) kuvauksen hinta määräytyisi tuntien mukaan.

Sulho kysyi hommaan yhtä valokuvausta harrastavaa tuttavaammekin, mutta hän ei suostunut. Hän ei kuulemma pidä hääkuvausten tekemisestä, sillä siihen liittyy muun muassa liian kovia odotuksia kuvista. Ymmärrettävää kyllä mielestäni, ja täytyyhän valokuvaajan todella olla halukas kuvaamaan se hääpäivä ja sietää ne odotukset täydellisen romanttisista kuvista. Me taas haluamme meidän näköisiä kuvia meistä ja meidän häistä. Itsehän en tiedä oikeasti valokuvauksesta mitään, mutta voisin kuvitella lokakuun pimenevän illan ja juhlapaikan hämärän valaistuksen tuovan oman haasteensa kuvaukseen.

Pistin muutamalle valokuvaajalle viestiä ja lopulta päädyimme Petra Vii Photographyyn. Valokvaajamme Petra Viitaniemi on harrastanut valokuvausta pitkään, mutta ammatikseen kuvannut vähän vähemmän aikaa. Emme ole vielä Petraa tavanneet, mutta näin alustavasti minulla on valokuvaajastamme erittäin hyvä fiilis :)

Hääpotretit ovat ainoa asia, jotka aiheuttavat vähän päänvaivaa toistaiseksi. Olisi hienoa ottaa potretit ulkona jos ei sada. Mutta jos sataa, niin ei kiitos. Pieni tihuttelu ei ehkä haittaa, mutta kunnon sade haittaisi. Kampaus ja meikki menisivät aivan pilalle, puhumattakaan sitten sotkusta hääpuvun laahuksessa. Yksi vaihtoehto on sitten juhlapaikalla ja toinen studiossa. Juhlapaikkamme on sisältä vähän pimeä, mutta muuten aivan upea. Juhlapaikka on myös ulkopuolelta hieno, joten pihalta saisi kivoja kuvia. Yksi ihana idea olisi mennä ottamaan kuvia Finlaysonin sillalle. Eipä auta muu kuin odotella tapaamista valokuvaajan kanssa ja odotella hääviikkoa - silloinhan sen sään vasta lopullisesti tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3