2. elokuuta 2014

Yksityiskohdat, joissa pihistetään

Ennen kuin päädyimme järjestämään maistraattihäät tänä vuonna, haaveilin sellaisista prinsessahäistä, joissa ei säästellä missään. Jokaisen pienenkin yksityiskohdan olisi pitänyt olla just eikä melkein. Nyt onkin sitten ihan eri ääni kellossa. Juhlapaikkaan ja ruokaan me panostetaan kaikkein eniten, muissa jutuissa pihistetään niihin unelmahäihin verrattuna. Pukeutumisessakin piti säästää, mutta hups miten kävikään. Minun pukeutuminen ylitti budjetin yli tonnilla (kirjoitan tästä myöhemmin lisää). Sitten on ne pienet yksityiskohdat, joissa pihistetään aivan varmasti:

Vieraslahjat

En oikeasti tajua koko vieraslahjan ideaa, eikä sellaisia meille tule. Ei hääkarkkeja imelillä runoilla eikä muutakaan. Varsinkin, kun meille tulee karkkibuffet. Eiköhän se hyvä ruoka ja ruokajuomat riitä vieraille :)

Huomenlahjat

Tykkäämme kyllä ostaa lahjoja toisillemme, mutta huomenlahjoissa säästetään. Voihan niitä lahjoja muutenkin ostaa. Sulholla on synttärit juuri ennen häitä, eikä häistä ole pitkä aika jouluun. Eikä sitä väkisin viitsi yrittää miettiä toiselle jotain tarpeellista. Huomenlahjakuvat olisivat ihan kiva idea, mutta jäävät nyt toteuttamatta.

Vessakorit

Olen nähnyt vaikka kuinka hienoja toteutuksia vessakoreista ja jossain vaiheessa sellaisen halusin meillekin. Se jää kuitenkin nyt toteutammatta. Ensinnäkin sen takia, että häämme ovat ravintolassa, jossa käy muita asiakkaita. Vessa on kaikille yhteinen, joten ties vaikka joku ei vieras veisi sieltä jotain. Toiseksi sen takia, että niiden korien sisältöön uppoaa nopeasti yllättävän suuri summa rahaa. Kolmanneksi sen takia, että loppupeleissä tämä on aika turha. Eiköhän ihmisillä ihan oikeasti ole omasta takaa mukana kaikki, mitä he tarvitsevat. Kaasojen laukkuun sujautan vieraiden varalle varmaankin särkylääkettä ja laastareita, mutta se saa luvan riittää.


Seuraavat yksityiskohdat ovat taas sellaisia, joiden suhteen en ole vielä täysin varma:

Hääauton koristelu

En halua meidän hääautomme perään roikkumaan mitään tölkkejä sun muuta roskaa, enkä edes tajua mikä niiden idea on. Mahdollisesti jokin kyltti voisi takaikkunaan sopia, mutta koristeet jäävät kyllä siihen.

Opastekyltit

Ei nämä nyt varmaan hirveästi maksaisi, mutta en halua opastekylttejä viljellä ympäri Tampereen keskustaa, varsinkin kun juhlapaikallemme pääsee eri reiteistä. Juhlapaikan portille haluaisin silti ehkä laittaa kyltin, mutta katsoo nyt.

Hääparin maljat

Toisaalta hääparin omat maljat olisivat kiva yksityiskohta ja kiva muisto juhlasta, mutta toisaalta... Mehän emme edes joisi niistä mitään kuohuvaa, vaan ainoastaan Coca-Colaa. Olenkin harkinnut sellaista, että ostaisimme ihan tavalliset kuoharilasit, joihin laitettaisiin koristeeksi tarrat.

Sukkanauha ja heittokimppu

Tästä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta mieleni on ehkä vähän muuttunut. Ajattelin, että en halua sulhasen tonkivan sukkanauhaa jaloistani pelkillä hampaillaan, koska minulle tulee lyhyt hääpuku. Nyt kun minulle tuleekin pitkä hääpuku, se asia ei ole niin ehdoton. Siltin se sukkanauhan heitto tuntuu jotenkin kiusalliselta ajatukselta. Ja sukkanauha muistoksi itselle - ihan kiva, mutta täysin turha. Ja mikäli se sukkanauhan heitto tulee, täytyy myös tulla morsiuskimpun heitto, eikä todellakaan kiinnostaisi ostaa heittokimppua erikseen. Nämä eivät varsinaisesti ole mitään suosikkihääleikkejäni ja itse jättäisin nämä mielihyvin pois. Sulhanen kuitenkin tykkäisi näistä, joten katsotaan mihin päädytään.

 Tällaiset sukkanauhat Etsystä tulee, jos tulee. Toisaalta jos ei olisi käyttöä kuin yhdelle, voisi toisen myydä. Mitään vastaavanlaisiakaan en meinaan Suomesta löytänyt.

Tällaisia ainakin tulee mieleen, voihan näitä ilmaantua lisääkin. Missä yksityiskohdissa teillä säästetään?

4 kommenttia:

  1. Ihan fiksuja säästökohteita. Mulla on taas menossa juuri se vaihe että panostan hirveesti kaikkiin pieniin yksityiskohtiin (mitä tuskin hirveesti muut tosiaan huomaa..) koska ne on yksittäin pieniä menoeriä eli ainoita joihin tällä hetkellä on varaa. :D Ja toisaalta tykätäänkin paljon kaikista pienistä hassuista jutuista ja tutkia että huomaakohan kukaan asian x.

    Hääparin maljat on asia jota en ole oikein koskaan sisäistänyt. Vasta jokunen aika sitten edes tajusin niiden olemassaolon ja en ole kyllä vielä ymmärtänyt että miksi pitäisi olla. Yhtälailla voidaan juoda samoista laseista kuin muutkin, syödäänhän samoista lautasistakin. Eri asia tietty jos ne olisivat samaa sarjaa jo kotona löytyvienkin kanssa ja haluisi kaksi kappaletta jotenkin personoida...

    Ihanan sukkanauhan olet löytänyt ja vieläpä hyvään hintaan! Mutta toisaalta jos naisillekaan ei löydy häistä mitään heitettävää niin vähemmän sen puutteen tajuaa kun ei ole miehillekään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniin yksityiskohtiin on kyllä hauska panostaa, mutta nämä ovat sellaisia joita me vain ei koeta tarpeellisiksi. Ehkä panostettaisiin enemmän, jos häiden järjestelyihin olisi ollut enemmän aikaa kuin se 4 kk. Eräällä (entisellä) avioparilla hääparin maljat olivat vitriinikaapissa niin, että ne näkyivät sieltä ihan selkeästi koristeena. Ne olivat todella kauniit maljat, ja sisustuksessa niiden käyttö houkuttelisikin. Ja voisihan niitä kilistellä vaikka vuosipäivänä. Etsystä löytyy kyllä kaikkea uskomattoman hienoa yllättävän edullisesti, ainakin Suomen tuotteisiin verrattuna. :)

      Poista
  2. Ihan fiksuja säästökohteita. Meillekään ei tule morsiusparin omia maljoja, eikä mitään roinaan auton perään! Vieraslahjat meille tulee, mutta ne ei ole mitään tulitikkurasioita jossa neljä karkkia ja runo. Mulla tulee niistä semmoinen fiilis että 80-luku soitti ja haluaa hääperinteensä takaisi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, vaikka näihin ei loppupeleihin isoja rahoja menisikään vieraslahjoja ja huomenlahjoja lukuunottamatta. Alan ehkä sittenkin kallistua noiden maljojen ostoon, mutta mahdollisimman edullisesti ne pitäisi löytyä. Olen aivan samaa mieltä noista hääkarkeista runoilla :D

      Poista

Kiitos kommentistasi <3