9. syyskuuta 2014

Hääjuhlan ohjelma

Olemme saaneet suunnitelluksi hääjuhlamme ohjelman! Emme hirveästi välitä perinteisistä hääleikeistä sun muista ohjelmanumeroista, kuten morsiamen ryöstöstä. Emmekä mistään, missä joku ihminen nolataan! Sulho on ehkä vähän minua enemmän perinteiden ystävä, itse taas olen oikea vastarannan kiiski kun perinteistä puhutaan. Oikein ärsyttää ajatus, että asiat pitää tehdä tietyllä tavalla koska niin on aina tehty. Noh, olemme suunnitelleet yhdessä hääjuhlaamme, jossa joitain perinteisiä juttuja on ja joistain on ihan suosiolla luovuttu.

Minkälaista ohjelmaa meille sitten tulee?

Hääjuhlan aloitus

Suurin osa vieraista ei ole maistraatissa todistamassa vihkimistä, ja rehellisyyden nimissä en heitä sinne haluaisikaan. Ajattelemme vihkimisen olevan niin intiimi tilaisuus, että meille riittää, kun kaikkein läheisimpämme todistavat tuota hetkeä. Miten sitten aloittaa juhla? Yksi vaihtoehto oli, että olisimme juhlan aluksi vannoneet valat ja vaihtaneet sormukset vasta juhlassa. Sormusten vaihto ja valojen luku tapahtuu kuitenkin maistraatissa, koska se tuntuu siellä "virallisemmalta". Sen vuoksi näytämme mielellämme vihkimisen videolta. Bestmanilla on videokamera, mutta meidän täytyy ehkä raahata telkkari juhlapaikalle, mistä se vihkiminen näytetään. Tietokoneen näyttö on liian pieni koko juhlaväelle, enkä usko että juhlapaikalle saa viedotykkiä (tai sitä kangasta mihin sen heijastaisi, seinää voi ehkä käyttää jos siitä ottaa taulun alas, tästä täytyy kysyä juhlapaikalla). Videotykki olisi kyllä varmaan mahdollista saada lainaan.

Hääjuhlan aloitus menee siis seuraavasti:
  • Bestman näyttää vihkimisemme videolta
  • Saavumme paikalle
  • Onnittelut
  • Onnittelumalja

Vieraiden esittely

Vaikka häämme pienet ovatkin, eivät kaikki vieraat luonnollisesti tunne toisiaan. Sen vuoksi pidetään vieraiden esittely. Pyydämme vuorotellen vieraita nousemaan, ensin morsiamen vanhemmat, sitten sulhasen vanhemmat jne.

Puheet

Sulhanen pitää puheensa ruokailun lopuksi, jonka jälkeen on sana vapaa muillakin. Todennäköisesti ainakin sulhasen isä puhuu, mutta muista puhujista ei ole hajuakaan. Sulhanen ei ole mikään kova puheiden pitäjä yleisölle ja hän onkin sanonut, että puheen pito jännittää.

Kakun leikkaus

Me ei polkaista ja tästä olen aiemminkin kirjoitannut blogissa. Inhoan kaiken näköisiä paremmuuskilpailuja, etenkin kun kyse on avioliitosta, jossa minun nähdäkseni puolisoiden tulisi olla tasa-arvoisia keskenään. Sen sijaan kakkua leikattua joko suutelemme tai heitämme yläfemmat. Jälkimmäisen idean löysin Ilma kuin morsian -blogista. Tuo olisi kyllä niin meidän näköinen tapa hoitaa kakunleikkuu!


Häätanssi

Meille ei tule häävalssia vaan häätanssi. Emme siltikään nojaile toisiimme, vaan pidämme ihan sellainen tanssiotteen ja meillä on myös jonkunnäköiset askeleet tanssissa. Pari pyörähdystäkin tanssiin mahtuu ja loppuun ehkä sellainen taivutus. Apua! Olemme aivan onnettomia tanssijoita, joten katsotaan mitä tästä tulee. Olemme harjoitelleetkin pari kertaa, mutta täytyy harjoitella vielä melkoisesti lisää. Häätanssi olisi myös tarkoitus videokuvata, näette sen sitten blogin puolella häiden jälkeen! :)


Hääkimpun ja sukkanauhan heitto

Nämä ovat juuri niitä perinteitä, jotka olisin mielellään jättänyt pois. Sulhanen kuitenkin heittoja toivoi, joten heitot tulevat. Itseänihän ajatus sukkanauhan tonkimisesta hameeni alta tuntuu lähinnä kiusalliselta, mutta koska nämä ovat meidän molempien häät, niin annoin sulhasen päättää. Niin monessa asiassa minä olen ne päätökset kuitenkin tehnyt, että hyvä vaan kun on mukana juttuja, joita nimenomaan sulhanenkin toivoo.

Nykyisin on melko yleistä hankkia heittokimppu oman kimpun lisäksi, koska ei raaskita heittää omaa kimppua pois. Minä kuitenkin heitän oman kimppuni. En koe mitään hyötyä säästää kimppua, sillä kukat kuolevat nopeasti kuitenkin. Ei sitä kimppua turhan kauaa ehtisi ihailla, varsinkin kun lähdemme häämatkalle seuraavalla viikolla häistä. Oma kimppuni ei tule olemaan mikään älyttömän iso eikä siitä varmasti tule roikkumaan mitään, joten siinäkään mielessä heittokimppua ei erikseen tarvita. Sukkanauhoja on kuitenkin kaksi, toinen heitettäväksi ja toinen muistoksi. Tilasin sukkanauhat etsystä, ja ne ovat aivan ihanat:


Sukkanauhat olivat tosin vähän liian isot. Anoppi kavensi niitä, mutta kyllä ne edelleen tuntuvät siltä, että kävellessä valuu alas ja tippuu. Sen vuoksi laitankin heittonauhan (yksi kukka) vasta ennen heittoja ja itselle jäävän sukkanauhan (kaksi kukkaa) vasta hotellilla.

Sellaisia ohjelmanumeroita meidän häissä. Häiden jälkeen lähdetään mahdollisesti jatkoille, mutta tämä asia on vielä ihan auki. Kirjoittelen siitä lisää sitten, kun asia selviää.

Mitä ohjelmanumeroita te ehdottomasti haluatte/halusitte häihinne, mitkä taas ovat ehdottomasti nou nou? :)

6 kommenttia:

  1. Meilläkin hieman ongelmaa miten tuon juhlan aloittaisi. Haluaisimme kuitenkin itse olla katsomassa vihkivideota ja nähdä minkälaisia reaktioita se ihmisissä aiheuttaa. Olemmekin miettineet että onnittelujono olisi ulkona kun saavumme, mutta onnittelumalja vasta kakkukahvien yhteydessä. Koska se ei oikein videon jälkeen mitenkään luonnollisesti istu mihinkään. Hmm tai jotain. Odotan siis innolla kuinka teillä suju tämä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieraiden reaktion näkeminen nyt jää meiltä pois, vaikka olisihan ne kiva nähdä. Uskon kuitenkin, että näin tämä meillä toimii parhaiten. Minun mielestä onnittelumalja ulkona kuulostaa kyllä paremmalta kuin kakkukahvien yhteydessä. Jotenkin miellän sen niin vahvasti siihen juhlan aloitukseen :)

      Poista
  2. Toi yläfemman heittäminen kakkua leikatessa on ihan loistava idea :) Meillekkin tulee häätanssi, mutta katotaan miten onnistuu, en nimittäin oikeen osaa tanssia :D Ja oon miettinyt noita kimpun ja sukkanauhan heittoa ja luulen et ne tulee meille myös. Mitään morsiamen tai sulhasen tai vieraan ryöstöjä ei meillä nähdä. En tykkäisi kyllä ollenkaan, jos niitä näkyisi meidän häissä :/ Oon pohtinut myös yllätysnumeroa toisen kaason kanssa. Saa nähdä miten se idea kehittyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te olette siis aika samoilla linjoilla meidän kanssa, vaikka mitään yllätysnumeroita ei meille tule :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3