2. syyskuuta 2014

Syyshäät

Olen aina unelmoinut kesähäistä. Kesä on ja tulee varmaan aina olemaan lempivuodenaikani. Olenhan sentään kesän lapsi, syntynyt kesäkuun toisena päivänä. Nykyisin osaan kyllä arvostaa kaikkia vuodenaikoja eri tavalla kuin ennen. Nykyään ajattelen vuodenaikojen olevan rikkaus, mitä en todellakaan ole aina ajatellut. Kyllä minua jokin siinä syksyn haikeudessa viehättää. Ja tuntuisiko joulu joululta keskellä kesää (vaikka ainakin yhden joulun haluan kyllä kokea etelän lämmössä!)? Ja miten ihanaa onkaan keväällä havahtua siihen, että luonto herää henkiin? Jos meillä olisi ikuinen kesä, niin osaisiko sitä sitten arvostaa samalla tavalla kuin nyt? Ja toisaalta taas, kyllähän kesä ottaa päähän yhtä lailla kuin talvi, jos ei aurinko ole paistanut moneen viikkoon. En myöskään pidä Suomen kesässä siitä, että ei tule pimeää ollenkaan ja talvessa siitä, että on koko ajan pimeää. Syksy ja kevät ovat siitä kivoja vuodenaikoja, että kunnon päivät ja kunnon yöt.


Ennen haaveilin elokuun häistä, koska silloin ei ole välttämättä enää ihan hirveä helle ja illatkin pimenevät kivasti. Toki elokuussa on aina sateen riski. Ei kyllä harmita enää yhtään, että luovuin kesähää-unelmasta. Lähtökohtaisesti ajattelen, ettei sade kuulu kesähäihin missään tapauksessa. Sitten miettii tämän vuoden kesäkuuta, jolloin joka päivä satoi tai oli muuten vaan ihan pirun kylmä. Ja heinäkuu taas... Joo, pidän kyllä helteistä, mutta en tahtoisi olla morsiuspuku päällä kokonaista päivää niissä helteissä. Jo pelkkä puvun sovittaminenkin kovimmilla helteillä oli todella tuskaista, ja yleensä minä en lämmöstä valita! Puhumattakaan, että sulhanen joutuisi olemaan musta puku päällä. Omasta mielestäni elokuu onkin ihanteellisin kuukausi kesähäille.


Rodoksen-matkalla me kuitenkin sovittiin, että naimisiin mennään jo tänä vuonna. Oli ihan selvää, että kesän aikana ei ehditä naimisiin. Jos maistraatissa olisi ollut vapaita aikoja perjantaille 8.8, olisimme valinneet sen päivän. Siinä olisi kyllä tullut niin kiire järjestää häitä, että hyvä vaan ettei niitä aikoja ollut. Vaihtoehtoja meille jäi sitten kaksi kappaletta: joko perjantai 10.10. tai perjantai 12.12. Emme halunneet häitämme pahimman jouluhässäkän keskelle, joten joulukuun häät hylättiin. Tuolloin oli lisäksi vielä tarkoitus, että pukeudun lyhyeen hääpukuun. Mielestäni lyhyt hääpuku ei olisi näyttänyt niin kivalta talvella, kuin mitä syksyllä. Niinpä päädyimme päivään 10.10. Jostain syystä olen muuten aina halunnut mennä naimisiin parillisena päivänä, parillisina kuukautena ja parillisena vuotena (päivämäärätuijottelija, onneksi syntymäpäivänikin on tällainen päivä :D).


En olisi ikinä voinut kuvitella meneväni naimisiin syksyllä, etenkään lokakuussa. Kesähäät olivat olleet minulle jostain syystä oletus ja ainoa vaihtoehto. Olen ollut vieraana yksissä ihanissa syyshäissä, meinaan tulevan anoppini ja hänen miehensä. Häät olivat marraskuussa ja niiden koko aikana oli jo ihan pimeää. Häät olivat ihanan tummat ja tunnelmalliset! Lokakuussa on se hyvä puoli, että on vielä valoisaa maistraattiajan jälkeen. Siinä saa sitten otettua upeita ulkokuvia, jos ei sada. (Toki ne sadekuvatkin kivoja ovat, mutta en halua tärvellä pukuani ja meikkiäni ennen juhlaa). Toisaalta illalla on jo ihan pimeää ja häätanssin jälkeen voi mennä ulos ottamaan upeita pimeänkuviakin. Tuossa vaiheessa sade ei enää edes haittaa.


Syyshäissä on hyvää myös se, että teemavärimme valkoinen/ivory, kulta, punainen/tummanpunainen ja musta sopivat hyvin syyshäihin. Kesähäihin, myös niihin elokuun häihin, tuo paletti saattaisi olla liian raskas. Lisäksi on kiva, että vuosipäivämme on sitten syksyllä, sillä kesäisin tapahtuu muutenkin kaikkea kivaa. Tässä on sitten piristystä pimenevään lokakuuhunkin, jota en kyllä yleensä ole niin innolla odottanut kuin tänä vuonna!

Kaikki nämä upeat syyshääkuvat Pinterestistä

Mikä on sinun lempivuodenaikasi häille ja miksi? :)

11 kommenttia:

 1. Me halusimme jostain syystä ehdottomasti elokuussa naimisiin. En tiedä miksi. Se vain tuntui hyvältä. :D Viime vuosina olen lämmennyt syyshäihin ja jos nyt olisimme häitä suunnittelemassa, voisin kenties kuvitella yhtenä mahdollisuutena syyshäät. Elävät tulet ja valot tuikkimassa pimenevässä illassa, räiskyvä ruska hääkuvissa, voimakas, syvien värien paletti koristelussa... ihanaa! Tästä inspiroituneena olenkin keräillyt Pinterestiin paljon ihania syyshääideoita. Käy kurkkimassa linkin kautta: http://projektinahaat.blogspot.fi/2014/08/falling-in-love.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu oli minullekin aikaisemmin se "oikea" vaihtoehto. Mutta toki nyt, kun syyshäihin päädyttiin ni ne tuntuvat sopivimmalta meille. Käyn kurkkaamassa :)

   Poista
 2. Hups, katosikohan äskeinen kommenttini jonnekin bittiavaruuteen? No, joka tapauksessa piti sanomani, että elokuu oli meille jostain syystä ihan ehdoton hääkuukausi, mutta viime vuosi syyshäiden tarjoamat mahdollisuudet valojen käytölle ja tummemmalle väripaletille ovat ihastuttaneet niin, että jos nyt olisimme naimisiin menossa, voisi esimerkiksi syyskuu olla yksi vaihtoehto. Tästä intoutuneena olen koonnut myös Pinterestiin syyshääideoita, joita pääsee linkin kautta kurkkimaan: http://www.pinterest.com/sarandiadesign/fall-in-love-autumn-weddings/

  VastaaPoista
 3. Mun suosikkeja ovat syksy ja talvi. :) Niiden väliltä oli tosi vaikeeta valita meidän häiden ajankohta. Mikäli oltaisiin valittu syyskuu, niin häämme olisivat jo kahden tai kolmen viikon päästä. Jokainen vuodenaika on omalla tavallaan kaunis ja ihana. En kyllä vaihtaisi mitään niistä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikki vuodenajat on ihania! Ja kaikkiin vuodenaikoihin sopii kyllä häät, toki syksyn tummat teemavärit voisivat olla liian raskaita keväthäissä :)

   Poista
 4. Moikka, pakko kommentoida että ihana postaus! Me ollaan menossa naimisiin lokakuussa 2015 ja lähiaikoina on alkanut vähän arveluttaa että olisiko se elokuu ollut kivempi. Mutta kiitos postauksellesi, nyt taas muistinkin miksi lokakuuhun päädyttiin! Syksy, pimeys, tunnelmallisuus, kynttilät ja kaikki kuulostaa ihanalta. Ja tosi hyvä perustelu toi että tulevina vuosina on aina hääpäivä piristämässä pimeää ja pitkää syksyä. Keväällä, talvella ja kesällä nyt on vaikka mitä pääsiäistä-joulua-juhannusta, pitäähän joku juhla syksyynkin saada ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva että tykkäät! Kyllä sitä itsekin vielä välillä miettii, että mitä jos olisikin ollut elokuun häät, kun niistä on aina haaveillut. Mutta koko ajan tulen vakuuttuneemmaksi siitä, että lokakuu on juuri täydellinen ajankohta. Ja kyllä, jos ei satu omat synttärit olemaan syksyllä kuten vaikka sulholla, niin eipä siinä kyllä oikein mitään juhlia ole :)

   Poista
 5. Oi, ihania kuvia! Itse olen jostain syystä kovasti taipumassa syyshäiden puolelle, vaikka meillä on sieltä heinäkuulta jo hääpaikka varattuna. :D Onneksi aikaa on vielä reippaasti, ku päivämäärä kuumottaa vasta 2016 puolella. Jotenkin sen ajatus kynttilöistä, kullasta teemavärinä, syksyn väriloistosta ja tunnelmavaloista on vaan superhoukutteleva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi teillä vielä on aikaa päättää. Molemmat, sekä kesä että syyshäät ovat kyllä ihania, kuten kaikki häät ovat. Luultavasti juhlapaikoille hääpäivän vaihtaminen noin päin onnistuu, syksy kun ei kesän tavoin ole sesonkihääaika. Ehkä sekin syyshäissä on mielenkiintoista, että niitä ei ole nähty yhtä paljoa kuin kesähäitä :)

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia! Syyshäissä on kyllä aina ihan oma tunnelmansa, kun illatkin ovat jo hämäriä! <3
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo iltojen pimeys on yksi syyshäiden paras puoli :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3