20. lokakuuta 2014

No thanks!

Vaikka meidät häät meni jo, ajattelin silti kirjoittaa siitä, mitä emme häihimme halunneet. Two less fish in the sea -blogin Ida haastoi blogissaan muita morsiamia kertomaan omista antiunelmahäistään. Täältä siis pesee.

1. Kirkko ja uskonto

Emme kuulu kirkkoon, joten luonnollisesti emme halunneet kirkkoa tai mitään muutakaan uskonnollista häihimme. Kirkolliset vihkimiset ovat mielestäni erittäin kauniita tilaisuuksia ja kirkko on hieno miljöö mennä naimisiin. Mielestäni kirkollisessa vihkimisessä ei siis ole mitään vikaa, jos edes jossain muodossa uskoo kirkon sanomaan. Ja vaikka ei uskoisikaan ja silti menisi kirkossa naimisiin, niin eipä se minun asiani ole :) Meille vaan oli itsestään selvää, että menemme naimisiin siviilimenoin.


2. Runsas alkoholinkäyttö häissämme

Emme juo itse alkoholia lainkaan, joten emme halunneet alkoholin olevan isossa roolissa häissämme. Emme siltikään halunneet kieltää alkoholia, sillä tiedämme useimpien ihmisen tarvitsevan sitä juhlatunnelman luomiseen. Häämme olivat myöskin ravintolassa, joten juomien kustantaminen ei ollut kovinkaan halpaa. Tämän vuoksi tarjosimme vieraille alkumaljat ja ruokajuomat, jonka jälkeen he sitten saivat käydä itse ostamassa lisää juomaa :)


3. Häät jumppasalissa tai ladossa

Mielestäni jumppasalista on hyvin hankala saada juhlavaa paikkaa, vaikka olisi minkälaiset koristelut. Toki ymmärrän, ettei kaikille juhlapaikan näyttävyys ole kaikkein tärkeimmässä roolissa. En myöskään omalle kohdalle haluaisi mitään maalaishäitä, kun ei me mitään maalaisia muutenkaan olla. Meidän juhlapaikkamme Finlaysonin palatsi valittiin ihan puitteiden vuoksi. Juhlapaikan näyttävyys oli meille (okei, minulle) ihan ykkösasia paikkaa valittaessa. Onneksi unelmiemme paikka oli myöskin ravintola, joten päästiin helpolla ruokien ja juomien suhteen.


4. Polkaisu kakkua leikattaessa & morsiamen ryöstö

Nuo kaksi ohjelmanumeroa olivat ehdoton ei -listallani jo ennen, kun oltiin edes kihloissa. Eiköhän se kaapin paikka päätetä ihan yhdessä. Morsiamen ryöstö taas ei muuten vaan nappaa.


5. Keskikesän häät

Tämä kohta ei ollut alun perin minulle mitenkään selvä tai ehdoton. Aikaisemmin halusin ehdottomoasti häät elokuussa. Kesäkuukin olisi käynyt, mutta heinäkuu ei parittomuutensa vuoksi. Kesähäiden sopimattomuus meidän kohdalle selvisi vasta sitten, kun päivä oltiin jo sovittu. Kävimme ostamassa hääpukuni kesän kuumimpana päivänä, eikä hääpukukaupassa ollut ilmastointia. Minulla oli todella tukala olo puku päällä, vaikka pukuni on oikeasti kevyt ja mukava päällä. Hiki vain valui jalkoja pitkin ja kaiken lisäksi meinasin pyörtyä, kun myyjä katsoi helman pituutta. En todellakaan olisi halunnut samanlaista oloa hääpäivänä. Puhumattakaan sitten siitä, että miten ihanasti naamani kuumudessa kiiltääkään... Ja mitenköhän tukala olisi ollut Ollin olo mustassa puvussa? Tuona päivänä Morsiusgalleriassa tajusin, ettei kesähäät todellakaan olisi ollut meitä varten.


6. Lapset 

Pidämme molemmat lapsista todella paljon. Meillä on suvussa ihania pieniä tyttöjä ja poikia. Olen ollut koulun puolesta työharjoittelussa 1-2 -vuotiaiden parissa ja nyt harkitsen tosissaan lasten ja nuorten koulutusohjelmaa (valmistuessani minusta tulee lähihoitaja ja ylioppilas). Ollia ja minua kohtasi suuri kunnia, kun meitä pyydettiin ystäväpariskunnan tulevan lapsen kummiksi ("epävirallisiksi" suostuimme, koska emme kuulu kirkkoon). Itse haluan varmasti saada pari lasta Ollin kanssa jokusen vuoden päästä. Siltikään emme halunneet lapsia omiin häihimme. Tähän oli oikeastaan kaksi syytä: halusimme pitää häämme mahdollisimman rauhallisina ja tästä kohtaa saimme säästettyä rahaa jonkin verran. Suhtautumisemme tähän kohtaan olisi ollut aivan varmasti eri, jos meillä olisi jo lapsia omasta takaa. Koska meillä ei vielä kuitenkaan omia pienokaisia ole, tuntui tämä meille parhaalta ja helpoimmalta ratkaisulta.

kaikki kuvat pinterest.com

Luettuani listani läpi tajusin, että meidän häistä oli riisuttu hyvin paljon pois sellaista perinteistä ja suomalaisiin häihin kuuluvaa. Emme me kyllä muutenkaan mitään kovin perinteistä porukkaa ole. Häämme olivat juuri meidän näköiset ja ihan täydelliset meille. Moni vieras kehui häitämme ihaniksi ja meidän näköisiksi. Sulhasen pikkuveli oli kommentoinut häitämme "vähän oudoiksi" :D. Omasta mielestäni onkin hyviä, että häämme eivät olleet sellaiset perinteiset suomalaiset häät. Vaikka kyllä meilläkin niitä perinteitä joitain oli, kai. Valkoinen hääpuku ainakin.

Mitä sinä et haluaisi/halunnut omiin häihisi? Laita kommenttiboksiin tai tee aiheesta oma postaus :)

4 kommenttia:

 1. Ykkönen ja kutonen meillä oli, mutta muuten aika lailla samoilla linjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin blogistasi lapsista häistänne, teillä oli otettu lapset hienosti huomioon. Morsiustyttönne ja sulhaspoikanne olivat todella ihania! :)

   Poista
 2. Allekirjoitan tästä kaiken paitsi kakkoskohdan! Alkoholinkäyttö ei meitä haittaa, mutta yletön ryyppääminen ja sekoilu on tietenkin ei toivottavaa. Luotan kuitenkin aikuisiin ihmisiin, että osaavat kunnioittaa päiväämme ja juoda sopivasti.
  Muuten allekirjoitan jokaisen kohdan täysin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Valitettavasti olen kyllä muiden häissä nähnyt (onneksi en omissani!), että joiltain vierailta on ottaminen vähän lähtenyt hanskasta ja on mm. auottu bändin jäsenille päätä heidän vaatetuksesta... Siitä on kyllä hääparin kunnioittaminen ollut aika kaukana. Onneksi kuitenkin vain murto-osa on tämmöistä porukkaa ja suurin osa vieraista osaa olla ihmisiksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3