14. heinäkuuta 2014

Maistraattivihkiminen - juhla samana päivänä

Melko usein hääjuhla on aivan toisena päivänä kuin vihkiminen, mikäli vihkiminen tapahtuu maistraatissa. Yksi syy on tietysti se, että monesti vain toisen kuuluessa kirkkoon halutaan avioliitolle kirkollinen siunaus. Toiset sitten haluavat muuten vain järjestää juhlat jonakin lauantaina. Onhan se helpompaa kauempaa tuleville vieraille ja muutenkin juhlia saa koko päivän. Mikäli meidät olisi vihitty juhlapaikalla, olisi päivä ollut ehdottomasti lauantai.

Meille oli kuitenkin ihan selvää kun maistraattihäistä sovittiin, että päivä on perjantai ja juhlat samana iltana. Olen ollut jopa sellaisissa häissä, että vihkiminen oli torstaina (ensimmäinen päivä joka esteiden tutkimisen jälkeen oli mahdollinen) ja pienimuotoinen juhla heti siihen perään. Mutta meille perjantai oli ainoa vaihtoehto, seuraavista syistä:
  • Haluamme juhlia häitämme samana päivänä, kun meidät vihitään
  • Haluan olla vihkimisessä morsiuspuvussa ja kaikkista kauneimillani, ja toisaalta haluan laittautua morsiustyyliin ainoastaan yhden kerran
  • Koska häät järjestetään hyvin nopealla aikataululla, on palvelujen saanti perjantaille varmasti helpompaa kuin lauantaille. Kesällä tämä olisi varmasti korostunut enemmän, syksy kun ei ole sesonkiaikaa
  • Ei tarvitse valokuuvaajaa kuin yhdelle päivälle, haluamme kuitenkin saada vihkimisenkin kuville
  • Perjantaina voi juhlia ihan yhtä lailla kuin lauantaina, seuraava päivä on kuitenkin yleensä vapaapäivä

 kuva

Ainoa miinuspuoli perjantaissa on, että se ei ole vapaapäivä minulle ja sulholle, joten joudumme lintsaamaan kouluistamme. No, suodaan se yksi päivä meille, ei sitä naimisiin mennä kuin kerran elämässä. Muutenkin olemme kovin tunnollisia ja hyviä opiskelijoita kumpikin, poissaoloja ei tosiaan olla otettu turhaan tai pikkuflunssien takia. Ja onhan moni meidänkin luokkalainen saanut parin päivän luvallisia poissaoloja lomamatkojen vuoksi, vaikka periaattessa ne luvattomiksi luokitellaankin. Joten enköhän minä nyt helkkari soikoon saa olla hääpäivänäni koulusta pois, etenkin kun nuo perjantait meillä yleensä ovat kovin lyhyitä päiviä :)

Niille vieraille, jotka tulevat kauempaa, on jo ajoissa informoitu päivästä, jotta he voivat pyytää sitä kokonaan vapaaksi. Suurin osa vieraista on kuitenkin Tampereelta, ja suurin osa on joko päivätyöläisiä tai opiskelijoita. Hääjuhlamme alkaa kuudelta, joten kyllä kaikkien luulisi sinne ehtivän. Ainakin ne ehtivät, joille meidän häihin osallistuminen on tärkeää. Ja se taas on tärkeää meille, että vieraat oikeasti haluavat osallistua häihimme :)

2 kommenttia:

  1. Kiva huomata, että joku muukin pari on päätynyt samaan ratkaisuun kuin minä ja kihlattuni! Meidät vihitään maistraatissa tammikuussa 2015, ja juhlat alkaa heti sen jälkeen. Toivon vaan että mahd. moni vieras pääsee paikalle huolimatta siitä että kyseessä on perjantai :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun laitoit kommenttia, sillä välillä tuntuu, että olemme ainoita! :)

      Me kutsuimme sen verran vähän vieraita ja sen verran läheisiä, että kaikki sellaiset ovat ilmoittautuneet paikalle, jotka olisivat päässeet lauantainakin. Meidän pappa taas ei pääse huonon kuntonsa vuoksi, mutta se ei ole viikonpäivästä kiinni.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3