14. elokuuta 2014

Häämatka

Mehän sovimme kun päätettiin viettää häitämme tänä vuonna, että häämatkalle ei mennä. Alun perin, kun ajattelimme häitä vuosien päähän, haaveilin häämatkasta Intiaan. Niin, että meillä olisi kesällä häät, ja häämatkalle lähdettäisiin joulun aikaan, kun Intiassa on lämmintä eikä sada. Sitten aloin haluta häämatkalle Italiaan, niin että matkalle lähdettäisiin heti häiden jälkeen. Euroopassa kun on kesällä lämmin, ja Italia ihana ja romanttinen maa, niin se tuntui täydelliseltä vaihtoehdolta. Olisin halunnut yhdistelmämatkan, jossa aluksi oltaisiin oltu Roomassa muutama päivä ja sitten muutama jossain idyllisessä pikkukaupungissa meren rannalla, kuten Sorrentossa. Nämä haaveet kuitenkin haudattiin, kun sovimme häät tälle vuodelle. Ei ollut tarkoitus lähteä häämatkalle ollenkaan.

Sorrento, kuva pinterest

Kyllä nyt paukkuu budjetti yli joka puolelta ja lujaa. Varasimme meinaan häämatkan Roomaan. Vain kolmeksi yöksi, mutta kuitenkin. Viikon mittaiseen lomaan eivät enää riittäisi rahat, eikä myöskään aika. Häidemme jälkeisellä viikolla on syysloma, ja muutaman päivän irtiotto Suomesta tuoreena avioparina houkutteli. Viikon matka olisi ollut liian pitkä, sillä haluan syyslomalla viettää muutaman päivän kotona rauhoittuen (voin kuvitella kuinka hektistä tuo lokakuun alkupuoli tulee olemaan). Päädyimme Roomaan kuin itsesään, olihan se Italia ennenkin käynyt mielessä. Myös Pariisi olisi uskomattoman hieno ja romanttinen kaupunki, mutta ei ehkä syksyllä... Roomassa on lokakuussa vielä sopivan lämmin, toivotaan ettei siellä sada vielä silloin.


Hotelliksi valikoitui ebookersin kautta Eurostars Roma Aeterna -hotelli. Hotelli on neljän tähden hotelli, ja oli mielestäni aika selkeästikin edullisempi moniin muihin saman tähtiluokan hotelleihin verrattuna. Syynä tähän on varmaankin sijainti - hotelli sijaitsee 3,5 kilometrin päässä suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä ei meitä hidasta, sillä hyvällä ilmalla tuon matkan kyllä käveleekin. Jos kauemmas mennään tai jos sataa, niin taksilla pääsee ja onhan siellä julkista liikennettäkin (johon minun täytyy kyllä tutustua).


Roomassa haluamme nähdä kaiken maailman nähtävyyksiä, shoppailla (niillä tavisten ostoskaduilla), syödä paljon pizzaa ja pastaa sekä tietysti olla kuin vastarakastuneita. Tämä on meille molemmille ensimmäinen kerta Italiassa, ja tuleepahan siinä samalla poikettua toisessa valtiossa. Vatikaani on meinaan aivan pakko nähdä! Ja nähtävyyksistä tuli mieleen, että häämatkamme kestää tiistaista perjantaihin. Luulisi ainakin, että keskellä viikkoa on Roomassa vähemmän turisteja kuin viikonloppuna!

Kun häämatkakin on saatu hoidettua järjestykseen (vakuutuksia lukuunottamatta), alkaa hääjärjestelytaakka koko ajan helpottua. Paljon on vielä tehtävää, mutta lista lyhenee koko ajan. Hotelleista puheen ollen, hääyöhotelli on vielä varaamatta. Arvomme edelleen kahden hotellin välillä, kohta se päätös on pakko tehdä!

Lähdettekö/lähdittikö te häämatkalle? :)

10 kommenttia:

  1. Hotellille kannattaa mainita etukäteen, että olette tulossa viettämään häämatkaa, vinkvink. :) Ja jos Vatikaaniin mielitte, sinne kannttaa mennä jonottamaan jo aamusta, päivällä sinne on 4-6 tunnin jonotusaika. Rooma on kyllä ihana kaupunki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Täytyy mainita hotellille häämatkasta samalla, kun ilmoitan hotellille vähän myöhäisemmästä saapumisestamme. Ai kauhea mitkä jonot, parempi varmaan sitten mennä sinne heti aamusta! :)

      Poista
  2. Meillä on hieman samanmoiset pohdinnat käynnissä. Häämatkalle olisi ihana lähteä heti häiden jälkeen, mutta valitettavasti työkuviot estävät. Mulla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada töistä niin paljon vapataa. Olen kuitenkin sopinut olevani poissa häiden jälkeisen maanantain ja tiistain, joten johonkin (eli tallinnaan tai ruotsiin) sitä pikaisesti ehtisi. Lomaa meillä on kummallakin heinäkuussa ja tuntuisi hölmöltä lähteä suomen kesästä esimerkiksi Balille, mielummin sitten talvipakkasia pakoon sinne.
    Ideoita ja mielihaluja olisi miljoona, mutta lomaa ja rahaa kuitenkin, valitettavasti, rajoitetusti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin sulho ehdotti Tallinnaa, mutta syysloman vuoksi voidaan hieman kauemmas lähteä. Onhan se kiva tehdä edes pieni häämatka vaikka naapurimaahan. Matkustaa ehtii kyllä myöhemmin, mutta kyllä häämatka on ihan erityinen matka :)

      Poista
  3. Mahtavaa, että varasitte kuitenkin häämatkan. Pienikin irtiotto häiden jälkeen oman rakkaan kainalossa tuntuu ihanalta ja ylelliseltä. :)

    VastaaPoista
  4. Jess, kivaa että pääsette reissuun! Italia taitaa olla vuoden häämatkakohde, te olette jo viides pari jonka kuulen lähtevän Italiaan (meidät mukaan lukien!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Ei sinänsä kyllä ole mikään ihme, onhan Italia romanttinen maa, sinne on lyhyt lento ja ilmastoltaan sopii myös kesällä häämatkalle lähteville (toisin kuin vaikka Thaimaa, jossa on monsuunisateita) :)

      Poista
  5. Oi, Rooma! Sinne mekin haaveilemme lähtevämme! Saatte varmasti ihanan irtioton ja laatuaikaa ihan kahdestaan tuolla reissulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, en malttaisi odottaa häitä, häämatkaa ja vaimoutta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3