30. kesäkuuta 2014

Alusvaatteet + mietteitä sukkanauhasta

Olen saanut hankittua alusvaatteet häihin. Kirjoitinkin postauksen täydellisten rintaliivien etsinnästä, ja olin jo tilaamassa Wonderbra-liivejä. Kävin kuitenkin Ideaparkista etsimässä liivejä, tarkoituksena oli löytää ne Changesta. Mielestäni kuitenkin kaikki siellä olevat liivit olivat jollain tapaa huonoja. Joko huonon mallisia tai sitten ilmaan minkäännäköistä toppausta (minulla on arkenakin push upit aina päällä, joten tottakai haluan hääpäivänä push-up liivit myös). Sattumalta löysin kuitenkin sopivat liivit Cubuksen alesta kympillä (!). Liivit eivät ehkä olleet maailman kauneimmat, mutta muuten täydelliset hääpuvun alle - olkaimettomat, tukevat, ihonväriset (olisin ehkä halunnut valkoiset, mutta nämäkään eivät näy läpi puvun alta) ja rintoja suurentavat. Kerroin myös aikaisemmassa postauksessa, että olin jo ostanut yhdet liivit Gina Tricotista. Samalla ostin valkoiset pitsistringit, ja vaikka rintaliivit palautinkin, niin stringit olivat täydelliset - ainakin melkein.

Olen aivan tumpelo kaikkien ompelemisten sun muiden käsitöiden kanssa. Kuitenkin päätin hieman tuunata alusvaatteita, niin että ne sopisivat teemaamme paremmin. Ja tottakai haluan alusvatteideni olevan viehättävän näköiset. Tuning oli kyllä niin helppo, että edes minä en siinä voinut epäonnistua. Tarvikkeina toimi Sinellin satiiniruusut, sakset, neula ja lanka. Irrotin satiinirusuista ne vihreät "lehdet" sekä pikkuhousuista valkoisen rusetin. Rusetin ja yhden ruusun kiinnitin rintaliiveihin ja alushousuihin rusetin tilalle yhden ruusun. Lopputulos ei nyt mikään maailman ihmeellisin ole, mutta olen tosi tyytyväinen. Näinkin pienillä asioilla tuli alusaatteista juhlavammat, tai ainakin minun morsiustyyliin sopivammat:


Sitten vähän asiaa sukkanauhasta. Ensinnäkään en ole vielä päättänyt, että haluanko häihimme sukkanauhan ja morsiuskimpun heittoa. Olen yleisesti ottaen sitä mieltä, että kyseiset leikit kuuluvat häihin. Mutta ei välttämättä meidän häihin... Ensinnäkin, siinä säästäisi rahaa, kun ei tarvitse ostaa tarvikkeita, kukat varsinkin kun eivät ole mitään ilmaisia. Toiseksi, polven yälpuolelle ylettyvä hääpukuni on sen verran lyhyt, että sieltä ei todellakaan voi tonkia sukkanauhaa perinteiseen tyyliin hampailla ilman käsiä. Kolmanneksi, vaikka voisikin, niin todennkäköisesti tuntisin oloni vähintäänkin kiusalliseksi kyseisessä tilanteessa. Eli joko sulhanen saisi ottaa nauhan käsin tai minä antaa nauhan sulhaselle.

Tulee leikki meille tai ei, niin haluaisin kyllä sukkanauhan itselleni muistoksi häistä. Eli jos leikki tulee, tarvittaisiin sukkanauhoja kaksi. Se ei varsinaisesti ole mikään ongelma, vaan ongelma on sukkanauhojen saatavuus. Suomalaisia nettikauppoja selaillessa olen huomannut, että nauhat ovat usein yliröyhelöisiä ja satiinisia (tai ainakin niissä on se satiininauha). Värejä ei myöskään ole liikaa tarjolla. Usein ne ovat joko valkoisia tai vaaleansinivalkoisia, minä kun taas haluaisin valkopunaista! Kyseisestä väriyhdistelmästä tarjolla on vain sellaisia valkoisia satiininauhoja, joiden punainen yksityiskohta saa ne näyttämään sairaanhoitajaroolileikin tarvikkeilta... Haaveilisin sellaisesta valkoisesta pitsisukkanauhasta, jossa on punaiset ruusukoristeet. Näitä olisikin Etsyssä tarjolla, mutta en ole koskaan sieltä mitään tilannut, eikä tämä nyt niin iso asia ole, että Paypal-tili pitäisi sen takia luoda. Lisäksi tänään Korpun kirjoittaman huonot kokeukset Etsystä eivät ainakaan enempää houkuttele sieltä tilaamaan. Mutta tällainen olisi unelmien sukkanauhasetti:


Taitaa jäädä nyt kuitenkin nämä sukkanauhat hankkimatta. Tuo malli, missä on pelkkää pitsiä ilman sitä satiininauhaa on mielestäni paljon kauniimpi kuin se satiininauhallinen versio. Ninkassa on tarjolla myös tuonmallisia sukkanauhoja, mutta ne eivät valitettavasti väreiltään ja tyyliltään sovi minun tyyliin: Toisaalta yhdessä mustassa pitsinauhassa siellä oli valkoinen ruusu, ehkä sen voisi vetää kangastussilla punaiseksi, mutta sekin tuote oli tällä hetkellä loppu... Mielummin sitten kuitenkin haluan mustapunaisen sukkanauhan (jossa punainen tosiaan on vain yksityiskohtana) kuin valkoisen. Mutta katsotaan nyt mihin päädytään, ja tosiaan että tuleeko meille sukkanauhan heittoa vaiko eikö...

Siitä on kyllä nyt hyvä fiilis, että alusvaatteet saan vetää To Do -listalta yli :)

Edit. Samana iltana:

Sovittelin äsken hääpukua näiden rintaliivien kanssa, ja ne sopivat puvun alle todella hyvin, ja nämä liivit todellakin lisäävät sitä kuppikokoa. Enää hääpuvun yläosakaan ei tunnu liian pieneltä, joten sitä ei välttämättä tarvitsekaan kaventaa.Tässä kohtaa puvun kaventaminen on oikeastaan melkoisen turhaa, niin vähän se puku yläosasta pääsi enää liikkumaan. Sen sijaan riittäisi rintaliivien hakaneula- tai ompelukiinnitys pukuun, jotta puku pysyy varmasti paikoillaan. Hakaneulakiinnityksessä on se huono puoli, että hakaneula saattaa aueta ja tehdä vertavuotavan haavan, joka puolestaan sotkisi hääpuvun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3