26. kesäkuuta 2014

Kenen kanssa haluamme häitämme juhlia?

Olemme saaneet laadittua vieraslistan. Rehellisyyden nimissä sen laatiminen ei hirveän pitkää aikaa vienyt. Meille oli alusta asti ihan selvää, että mahdollisimman vähän ja mahdollisimman läheisiä vieraita kutsutaan.

Ketä meidän häihin sitten kutsutaan?
  • Tietysti me 2 :)
  • Meidän vanhemmat puolisoineen
  • Sisarukset ja sisarpuolet (joita on aika paljon) luukunottamatta sulhon nuorimpia veljiä (koska he ovat melko pieniä lapsia ja emme halua lapsia häihimme)
  • Isovanhemmat ja minun eno
  • Kummitädit
  • Läheisimmät ystävämme, joista kaksi toimii minun kaasoina ja yksi sulhasen bestmanina. Näiden lisäksi tulee vielä muutama ystävä.

 kuva

Meidät mukaan lukien vieraslistassa on tällä hetkellä 41 nimeä, joista todennäköisesti 7 ei edes tule paikalle. Tähän sitten valokuvaaja päälle (ruokailua ajatellen). Arvioni tällä hetkellä häävieraiden lopullisesta määrästä me ja kuvaaja mukaan luettuna on 35 vierasta.

Avecien suhteen linjamme on sellainen, että vaimot, avovaimot ja vakituset seurustelukumppanit kutsutaan. Koska häämme ovat hyvin intiimit, emme halua sinne ihmisiä joita emme tunne, puhumattakaan ihmisistä joita emme edes ole tavanneet.

Lapsia emme halua häihimme myöskään. Tämä kahdesta syystä: rahan säästämiseksi ja jotta tilaisuus pysisi rauhallisena. Tiedä sitten mihin sen rajan vetää, ehkäpä "alle kouluikäiset" tai "alle kymmenvuotiaat". 11-vuotias velipuoleni on jo sen verran iso, että hänet kutsumme (tosin epäilen vahvasti isäni perheen tuloa häihin). Sulhon nuorimmat veljet (velipuolet) eivät tule, he ovat mielestäni iältään 6- ja 8-vuotiaat. Omasta puolestani he olisivat ainoat lapset, jotka voitaisiin kutsua, koska he ovat kuitenkin veljiä. Sulho tosin ei koe heidän tuloaan tärkeäksi, joten näillä mennään. Tuskinpa nuo pojat ihan hirveästi juhlastamme ymmärtäisivätkään... Sitten pieniä lapsia vierailla on nopeasti laskettuna ainakin kuusi. He ymmärtäisivät vielä vähemmän. Lisäksi lapset (vaikka lapsista kovasti pidänkin ja toivottavasti joskus saan omiakin) aiheuttavat sellaista ylimäärästä hälyä, jota emme häihimme kaipaa.

Mikäli olisimme järjestäneet häämme myöhemmin, olisi vieraslista ollut vähän isompi. Olisimme näiden vieraiden lisäksi kutsuneet ainakin sulhasen sedät (hänen kummitäti on myös täti ja saa kutsun nytkin), serkut ja todennäköisesti lisää kavereita. Minun puolestani sulhasen sedät oltaisiin voitu kutsua nytkin, mutta hän itse koki ettei heitä tarvitse kutsua paikalle. Varmaan näiden lisäksi oltaisiin kutsuttu yksi minun pikkuserkku, jonka kanssa olin nuorena hyväkin ystävä. Tänä päivänä emme tosin ole enää tekemisissä. Siltikään vieraslista tuskin olisi kasvanut yli 20 nimellä. En ikinä ole unelmoinut kovinkaan isoista häistä, vaan ennemmin pienistä tai sopivan kokoisista. Niin, että vierasmäärästä huolimatta pystyy panostamaan itselle tärkeisiin yksityiskohtiin :)

Edit samana iltana. Saattaa olla, että näiden lisäksi kutsumme muutaman ystävän lisää. Katsoo nyt, kutsuttavat sukulaiset ovat kuitenkin selvillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3