25. kesäkuuta 2014

Vyö hääpukuun CHECK! + pohdintaa kengistä ja laukusta

Asiat hääpukuni kanssa edistyvät! Tuleva anoppi vilkaisi pukua (jota siis pitää kaventaa) ja kavennus hoidetaan sitten lähempänä häitä. Esitellessäni hääpuvun mainitsinkin jo, että en aio käyttää sen mukana tullutta irtovyötä. Sen sijaan halusin löytää uuden vyön, josta löytyisi edes vähän blingblingiä. Menimme käväisemään sulhasen kanssa Morsiusgalleriassa ja sieltä se vyö sitten löytyikin. Pukuni ei edes ollut mukana minulla, eikä tuotteilla ole palautusoikeutta, joten oli vyön ostaminen pieni riski. Se riski tosin kannatti ottaa, sillä vyö on täydellinen ja saa pukuni näyttämään viisi kertaa enemmän hääpuvulta!


The vyö todellakin tekee puvusta The puvun. Oli oikeasti itku lähellä kun sovitin vyötä pukuun, niin täydellisesti se siihen sopi. Nuo nauhat vyössä ovat ihan älyttömän pitkät, mutta täytyy nyt miettiä, että lyhennänkö niitä vai teenkö jonkin sortin tupla/triplarusetin. Riippuu paljon siitä, haluanko säilyttää vyön vai myydä sen. Puvun aion toki säilyttää, sitä voi käyttää myöhemminkin ja vyötä vaihtamalla siihen saa ihan uuden ilmeen.

Sulhanen kauhisteli sitä, että miten vyö voi maksaa yhtä paljon kuin puku (puku oli 100 € ja vyö 95 €) ja hän alkuun jopa vastusteli vyön ostoa. Huoh, tietäisipä vain... Harvan morsiamen hääpuku (vöineen, jotka yleensä kyllä tulevat puvun mukana) maksaa VAIN 195 euroa. Toki pukeutuminen on meillä sitä pihistä osastoa. Pakko jopa myöntää, että melkein järkytyin siellä Morsiusgalleriassa. Siellä oli meinaan mekko, joka muistutti hyvin pitkälti omaani. Se oli myös valkoinen, pitsinen ja melko lyhyt, selkeästi helma päättyi polven yläpuolelle. Materiaali oli paksumpaa eli laadukkaampaa tietysti, mutta minun mielestäni aivan liian "raskasta" lyhyelle hääpuvulle (ja oma pukuni on kyllä erittäin laadukkaan tuntuinen ja materiaali näyttää todella hyvältä, vaikka pitsi on "irtonaisena" satiinin päällä). Hintaa tuolla mekolla oli 680 euroa, eli lähes seitsemänkertaisesti sen mitä omalla puvullani! Unelmieni hääpuku, joka oli siis pitkä ja Lillian Westin mallistosta, olisi maksanut 1100 euroa ja mikäli häämme olisivat olleet isommat ja muutaman vuoden päässä, olisin mielihyvin maksanut sen hinnan. Mutta en ikipäivänä maksaisi lyhyestä hääpuvusta vajaata seitsemääsataa euroa! Tämä on siis minun henk.koht. ajatukseni, koska aivan yhtä hienoja pukuja saa kyllä edullisemminkin (ehkä etsiminen on vähän isomman työn takana, oma pukunikin löytyi kun olimme kierrelleet ties kuinka monta vaate-/juhlavaatekauppaa Rodoksella läpi).

Sitten vähän kengistä ja laukusta. Tarkoitus olisi, että ne sopivat yhteen toistensa kanssa. Tällä hetkellä minua miellyttää valkoiset kengät ja laukut, joissa on vähän blingiä (näin ne sopisivat vyöhönkin). Olen myös harkinnut kultaisen värisiä kenkiä ja laukkua, mutta todennköisesti päädyn kuitenkin valkoisiin. Kengät ovat kuitenkin se osuus, joka määrittää laukkuakin. Ja pakko sanoa, että kenkien suhteen valinta tuntuu kaikkein vaikeimmalta. Pitkän hääpuvun kanssa olisin todennäköisesti valinnut balleriinat kahdesta syystä: a) jos minulla on pienetkin korot, jää sulhanen minua lyhyemmäksi ja b) ovathan ne paljon mukavammat. Kun kysyn sulholta, että häiritseekö häntä jos olen häntä pidempi, saan vastaukseksi "en tiedä, ei kai", josta vedän sitten omat johtopäätökseni. En myöskään ole tottunut korkokenkiin, sillä korkeiden korkojen käyttö on lähes kokonaan jäänyt sen jälkeen, kun aloin sulhon kanssa seurustelemaan. Yhdet mustat avokkaat 9 sentin koroilla omistan, mutta käytän niitä lähinnä juhlissa. Kuitenkin koska hääpukuni on lyhyt, nousevat kengät huomattavasti merkittävämpään rooliin kuin missä ne pitkän hääpuvun kanssa olisivat olleet. Kengät ovat näkyvillä koko ajan. Korkokengät ovat kauniita, ja tuovathan ne kantajalleen tietynlaista ryhdikkyyttä. Mikäli (ja kun hyvin todennäköisesti) päädyn korkokenkiin, täytyy minun vain nyt kesän ja alkusyksyn aikana ahkerasti harjoitella niillä kävelemistä (kyllä minä pystyssä pysyn, mutta en halua näyttää epävarmalta ja huojuvalta hääpäivänäni :D)

kengät ja laukku niinatar.fi

Oman haasteensa kenkien löytämiseen tuo se, että olen budjetoinut niihin vain 40 euroa. Onneksi nyt on alennusmyynnit alkaneet, menenkin tänään kenkiä etsimään. Mutta jos ei löydy hyviä kenkiä noin edullisesti tai jos täydelliset kengät löytyvät hieman kalliimmalla, niin olen valmis hieman tässä asiassa joustamaan (se täytyy ehkä tehdä sulhaselta salassa :D). Nuo Niinattaren kengät ovat valitettavasti liian tyyriitä, mutta nuo vasemmanpuoleiset kengät ovat aivan upeat! Oikeanpuoliset ovat saman korkuiset kuin aiemmin mainitsemani mustat avokkaani, mutta kyllä nuo vasemmanpuoleiset ovaty hienommat. Kunnolla korkoa sitten, vaikka noilla olisin lähes 10 senttiä sulhasta pidempi.

Onko teillä hääpukuun sopieven kenkien ja asusteiden löytäminen tuottanut ongelmia, vai ovat ne löytyneet helpostikin?

8 kommenttia:

  1. Upea vyö! :) Joo, kannattaa näyttää sulhasellesi hääpukujen hintoja, jottei hän kauhistele pukusi ja vyösi hintaa. Itse asiassa tänään kirjoittelin asusteista ja niiden etsimisestä. :) http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2014/06/morsiamen-haalook.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy tosiaan näyttää, sulhanen nyt sattuu olemaan luonteeltaankin sellainen pihistelijä. Käynpä heti vilkaisemassa postaustasi :)

      Poista
  2. Olet kyllä päässyt todella edullisesti hääpuvussasi!
    Tampereella on muuten Kauppakadulla Cloth House, jossa teetämme äitini puvun. Siellä oli myös iso valikoima kenkiä ja laukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pakko myöntää! Kiitos vinkistä, en ollut edes kuullut tuosta Cloth Housesta. Täytyypä käydä sieltä kenkiä katselemassa :)

      Poista
  3. Tilasin itse ekana kahdet Menburin kengät Zalandosta, jotka palautin molemmat. Kolmas kerta toden sanoo, Zalandolta kotoutin Tamariksen valkoiset peruskorkkarit alle viidelläkympillä. Meinaan väsätä niihin jotkin kivat shoe clipsit tuomaan bling;iä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös katsellut Zalandolta kenkiä, mutta ei ole vielä tärpännyt. Kuulostaa hyvältä nuo shoe clipsit, voisi toimia itsellekin. Täytyy muuten etsiä netistä vinkkejä kenkien tuunaukseen, saisi varmasti upeat kengät suhteellisen edullisesti :)

      Poista
  4. Hei, oletko myymässä tuota vyötä? :) -h

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Myin vyön puvun kanssa. Noita saa morsiusgalleriasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3