4. kesäkuuta 2014

Jossittelua vol 1: Maistraattihäät

Välillä tekisi vaan mieli heittää kaikki tämänhetkiset häähaaveet ja suunnitelmat romukoppaan. Ei suinkaan niin, että emme menisi naimisiin ollenkaan, ollaanhan me annettu lupaus avioliitosta. Olemme sopineet häät neljän vuoden päähän. Neljä vuotta on kuitenkin aika pitkä aika odottaa. Joskus käy mielessä sellainen, että valitsisimme vaan jonkun perjantai-iltapäivän tältä kesältä ja hoitaisimme asian maistraatissa äkkiä alta pois. Sulhaselle tämä järjestely sopisi hyvin, ja olen minäkin sen verran impulsiivinen, etten yhtään ihmettelisi jos sittenkin päätyisimme tähän ratkaisuun.

Tässä postauksessa kerron, millaiset maistraattihäät tällä hetkellä järjestäisin. Kuten aiemmin mainitsin, perjantai olisi ehdottomasti paras päivä. Ensin olisi vihkiminen maistraatissa jonka jälkeen tarjoaisimme ruokaa vieraille jossain kivassa ravintolassa. Vieraaksi kutsuisimme vain perheet, isovanhemmat ja kummit sekä kaikkein läheisimmät ystävät. Vihkimistä todistamaan pääsisivät ainoastaan vanhemmat puolisoineen (minun kohdalta myös kummitäti, koska hän on tärkeä minulle ja koska äidillä ei puolisoa ole).


Sisarukset perheineen, isovanhemmat ja ystävät pääsisivät kuitenkin juhlimaan avioliittoamme ravintolaan kanssamme. Ravintola voisi olla esimerkiksi Speakeasy (niin hyvää ruokaa!). Heppakärryhaaveen joutuisin varmaankin hylkäämään. Ehkäpä sopiva hääauto voisi olla anopin miehen Jeeppi tai vaikka polkupyörä (ilman salliessa).

Häiden teemaväreinä voisi edelleen olla ne jo sovitut teemavärit, eli valkoinen, kultainen ja punainen.


Sitten siihen morsiuslookkiin. Valitsisin päälle lyhyen valkoisen pitsimekon, korkeat korot (jääkööt sulho lyhyeksi), punaisia ruusuja, hiukset ja meikki Marilyn tyyliin (hiukseni ovat sen verran lyhyet, että se tyyli on paras mitä niistä saa, punahuulimeikkiä suosin muutenkin). Mutta antaa kuvien puhua puolestaan.


Tämä Special Dayn mekko Morsiusgalleriasta olisi aivan täydellinen lyhyeksi häämekoksi, mutta valitettavasti liian tyyris. Maistraattihäihin haluaisin löytää mekon mahdollisimman edullisesti, ehdoton yläraja mekolle olisi 200 euroa. En löytänyt internetin ihmeellisestä maailmasta ainuttakaan sellaista mekkoa, jollaisen oikeasti voisin pukea päälleni. Todennäköisesti tätä lyhyempi mekko kuitenkin olisi, mielellään olkaimeton ja kokonaan pitsinen. Mutta kuka tietää millaiseen mekkoon sitä päätyisi, jos kaupassa joku ihana mekko tulisi vastaan.


Kimppu punaisista ruusuista on ehdoton! Omasta mielestäni punaiset ruusut sopii kaikkiin muihin vuodenaikoihin paitsi kevääseen, jonka vuoksi en haluaisi mennä keväällä naimisiin. Loppukesän häät ovat ne ykkösvaihtoehto, mutta ei syksy ja talvi ollenkaan ole täysin poissuljettuja vaihtoehtoja :)


Meikki ja hiukset Marilyn tyyliin (ilman tuota kauneuspilkkua kuitenkin). Omasta mielestäni Marilyn ei kasvoiltaan ollut mitenkään tyrmäävään kaunis (okei, saatan suututtaa jonkun tällä, mutta ihan perus nätti tyttö minun mielestäni). Se, miksi naista niin kovasti ihailenkin onkin se, että miten hän omalla rohkealla tyylillään teki itsestään tyrmäävän. Kaikki kunnioitus hänelle, ihana nainen <3

Sulhanen pukeutuisikin sitten ihan tummaan pukuun, kravatti voisi olla punainen sointuen minun kimppuun ja huulipunaan. :)

Tämä suunnitelma alkaa oikeasti kuulostamaan hyvältä. Eivät ehkä ne unelmien prinsessahäät, mutta meidän näköiset kuitenkin. Ja se avioliitto on kuitenkin pääasia. Kuitenkin mietin, että mahtaisikohan sitä sitten jälkeenpäin katua, että ei järjestettykään niitä unelmahäitä juhlapaikkavihkimisellä vaan mentiinkin maitraatissa naimisiin. En siltikään sano, että tämä vaihtoehto olisi poissuljettu (säästäisimme oikeasti aika paljon rahaa) :)

4 kommenttia:

  1. Mä diggaan sun uskollisuudesta punaiselle huulipunalle! Heh, kelasin tätä jo aiemmin... Aika pulmallinen tilanne tämä maistraatti-vaihe muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen huulipuna on parasta ikinä! :) No niinpä, toisaalta haluaisi vaan äkkiä naimisiin, toisaalta haluaisi ne unelmien prinsessahäät.

      Poista
  2. Tämä kommentti oikeastaa kuuluisi tuohon toiseen postaukseen mutta ajattelin vain kommentoida että vaikka järkkäisi pienet tai pienemmät häät voi niihin mun mielestä kuitenkin hyvin tuoda samoja elementtejä ja juttuja joita olisi toteuttanut niissä suurimmissakin häissä. Esim. huulipunaa pitää joka tapauksessa olla olipa pienet tai suuret häät- helppoa pysyä ainakin sen osalta teemassa ;)

    Mun blogilistasta löytyy muuten lenkki mahtavaan inspisblogiin meille pienempiä häitä järkkääville ;) http://www.intimateweddings.com/blog/ten-reasons-to-have-a-small-wedding-2/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. Varmasti monia juttuja toteutankin, mitkä olisin toteuttanut isommissa häissä. Sitten on myös joitain asiota, joista "pitää luopua". Esimerkiksi pitkä hääpuku oli minun kohdalla tällainen asia, se olisi tuntunut liian juhlavalta maistraattiin ja olisi lisäksi ollut liian hintava tässä kohtaa (minulla kun oli yksi tietty puku mielessä). Käynpäs kurkkaamassa blogiasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3